Trying to catch up

23/12
Linda och Sara flyttade till the Staffroom, vilket betyder att det bara ar jag och Julian kvar i atta-baddsrummet. En sadan lyx! Har aven jobbat idag. Mer minns jag inte.


24/12 Christmas Eve
Jobbade mellan 8.30 och 2pm idag, fick sluta tidigare! Hemma fixade jag med lite allt mojligt innan det var dags for Christmasdinner med hostelganget och utdelning av SecretSanta-paketen. Maten var inte alls i samma klass som den svenska julmiddagen vilket jag tror vi sa till folk i varenda mening, for tillslut kommenterade alla '-men inte lika bra som sveriges va?' Av min secret santa (Jake) fick jag en docka, chokladtomtar och en flaska vodka. Valdigt personligt och mysigt! Efter middagen bar det av mot the Royal Mile pub dar kvallen spenderades med en ol, livemusik och valdigt trevligt sallskap.
   


25/12 Christmas Day
Idag gjorde vi verkligen ingenting. Det var mys i sofforna hela dagen och kvallen. Och jag var ledig fran jobbet!


26/12 Boxing Day
Ledig aven idag, skulle haft Sagan om ringen-maraton med Linda och Dan, men istallet blev det annu en slapp dag. Jag har for mig att vi gick till en pub pa kvallen, men ar inte saker pa om det var idag.. Eller sa var det idag som Henry hade 'inflyttningsfest'. Hmm?


27/12
Aven ledig idag med. Minns inte sa mycket av dagen. Pa kvallen blev det filmmys med Dan och Zack.

28/12
Ledig

29/12
Jobbade, somnade tidigt.

30/12
Jobbat idag med, ska hem till tvatten nu..

GOD JUL

God jul pa er allihopa!
Laget ar okej har borta, jag ar fortfarande lite smatt forkyld men det borjar forsvinna. Om tva dagar ar det julafton och jag kommer inte hinna ga hit till bibban innan dess, sa jag passar pa att saga god jul nu istallet.

Imorrn och pa julafton jobbar jag. Pa julaftonskvall blir det Christmas-dinner och Secret Santa pa hostelet, jattemysigt. Den 25, 26 och 27 dec ar jag ledig fran mitt jobb! Kan ni tanka er? Tre dagar i rad utan polska!! Eftersom jag far nagra dagar ledigt over julen kommer jag troligtvis raka ut for att fa jobba over nyar istallet, men det kommer nog funka anda.

Idag var jag ocksa ledig, lyx! Sa idag har jag gjort en massa grejer. Forst flyttade jag rum en trappa upp till nr 8 och jag tankte att det skulle bli jattetrangt dar uppe med alla 8sangarna upptagna. Det visade sig att forutom inatt sa kommer det bara vara jag och Julian som kommer bo dar! (Inatt kommer Dani bo dar och imorrn flyttar hon till en lagenhet) Tva pers pa 8 sangar!! Jag kan sprida ut mina grejer hur mycket jag vill, utan att nagon klagar. OCH jag har tagit tva kuddar!! Helt underbart. Linda och Sara bor nu bada i the Staffroom och dar finns det inte lika mycket plats. Det ar ett sant stalle man maste se med sina egna ogon for att tro pa det.
Efter flytten bar det av ner pa stan dar det handlades julklappar till min secret santa som ar Kate, samt till Linda och Sara, och vi var inte ensamna i staden.

For ovrigt flyter allting pa, hostelet borjar bli valdigt ode eftersom alla aker ivag over julen, Buster, Ellie, Brandford, Scott, Emily, Kristy, Emmet har nu lamnat oss.
En valdigt laskig grej bara, 'tysken' som bodde i varat rum har nu akt ivag och han kommer aldrig komma tillbaks igen. Det var vadligt laskigt att saga hejda, for det blev lixom; ha det bra, ta hand om dig, vi ses aldrig mer, ha ett bra liv. Super-creepy!!

Men som sagt, god jul pa er!
Ciao

BILDER

Hostelganget + nagra fler


Scott, Marc, Emily & jag


Henry med min handkram


Arbetsfesten, jag och Saray


Bandet pa the Jazbar


Varat mysiga rum, jag kanner mig som hemma!

sjuk

Jag har nu blivit sjuk och jag ar idag hemma fran jobbet. Eftersom jag inte hade numret till jobbet kunde jag inte ringa och beratta att jag var sjuk sa istallet, duktig som jag ar, gick jag dit och sa att jag var sjuk. I samma veva fick jag numret och som det verkar nu kommer jag troligtvis vara hemma fran jobbet imorrn med.. USCH! For ovrigt har vi kommit till riktiga Scotland nu = regn, blast och svinkallt ute! Idag blir det att ta det lugnt, ska laga risotto sa smaningom. Linda borjar jobba vid sex och sara ar redan ivag och jobbar, sa ikvall blir det en myskvall i soffan med en bok och tvn. Jag fick nyss reda pa vem jag ska kopa present till i varat julklappsbyte 'the secret santa' sa jag maste borja fundera pa det eftersom det snart ar dags att fira jul. Min familj aker till Spanien idag och det ar orattvist! Ciao

Bankbesok

Var pa banken nyss for att losa in min check fran jobbet till cash, eller sa var min plan. Vadret utomhus ar sa hemskt just nu sa jag var pa svindaligt humor pga vadret och att jag har borjat bli sjuk. Framme pa banken lyckades jag ga ratt och hamnade hos en kille som satt bakom en glasruta. Varje gang han sa nagot var jag tvungen att fraga om dels for att han pratade med en san konstig dialekt och dels for att jag inte hor vad folk sager genom glasrutor (detta problem har jag aven i Sverige). Nar jag inte horde vad han sa eller inte fattade vad han menade kannde jag mig sa fruktansvart dum och korkad. Usch det var en hemsk upplevelse. Men det kommer froja tre dagar nu innan pengarna kommer in pa mitt nya scotska baknkonto. Sa langt forstod jag honom..

Igarkvall blev det ett hejda till Scott, forst pa the Tron och sen gick vi vidare till the Royal mile. Pa royal mile spelade kinesen som ar scotsk och alla pratar om honom som att han ar varldens grej, men jag har inte riktigt forstatt varfor han ar mycket battre an alla andra. Hur som helst var det en valdigt trevlig kvall och som vanligt slutade den med nagra omgangar biljard pa hostelet.

Som det verkar nu kommer bade Linda och Sara flytta upp till the Staffroom pa mandag eftersom de bada troligtvis kommer borja jobba litegrann i receptionen pa hostelet. sjalv kommer jag flytta upp till rum 8 eftersom de ska gora om rummet vi bor i nu.. Och som det kanns nu kommer vi nog glida ifran varandra annu mer an vad vi redan har gjort eftersom jag kommer tillbringa allt mindre tid tillsamans med dem eftersom vi jobbar om varandra och inte har rummet gemensamt langre.. forhoppningsvis kommer det losa sig som allt annat har gjort an sa lange.

nu ska jag ivag och kopa brod, bananer, mjolk och ketchup eftersom jag glomde bort att gora det pagaven hit!
ta hand om er dar hemma!
Ciao

BUFFE!

Ja da sitter ajg har igen, och idag ar jag ledig! Whey!

Igarkvall efter jobbet tog Linda, Sara o jag en liten prommenad. Nar vi hade hunnit allra langst bort borjade det regna, sa vi vande och gick snabbt hemat. Hemma var det mycket folk och alla skulle ut till olika stallen pa kvallen. Jag foljde med Scott, Emily, Branford, Marc, Alex och Julian till ett 'houseparty' hos nagon amerikanare har jag for mig. Det var Branford som kande personerna som bodde dar, jag var mest med for att jag inte hade nagot battre for mig.

Nastan alla pa festen var fran Candada, utom en amerikanare som var jattetrevlig. Han var for ovrigt fran San Francisco och berattade att han alskade dimman over vattnet, vilket jag inte riktigt forstod varfor.. Efter en stund drog vi fran hostelet vidare till en bar/pup/utestalle som sjalvklart spelade dalig musik, precis som alla andra stallen har. Dar var vi i ca tva timmar innan klockan blev tre och de stangde.
Det ar sa fruktansvart bra att bo pa hostelet eftersom det for det forsta ligger nara allting, det ar aldrig mer an 5min walk nagonstans, for det andra behover man aldrig ga hem sjalv pa kvallarna, for det tredje finns det alltid nagon mer som inte har nagot att gora! Det ar superbra!

Idag ringde klockan vid nio och vi akte till IKEA! Sara jag och Linda var som galna i 'The Swedish food'-hornan nar vi spran omkring och letade svensk mat! Det vi kopte med oss var bland annat marabou, estrella chips, glogg och kottbullar. Mysigt mysigt.
Hemma igen var det buffe som gallde. Scott ska namligen aka till Amsterdam imorrn bitti sa det var en hejda lunch till honom. Vi som foljde med var Scott, Buster, julian, Kristy, Kate, Dani, Emmet, Marc, Alex, Branford, Emily, jag och, Dan (en jobbarkompisn till Scott). Det var indisk mat, hur mycket som helt och hur gott som helst. Jag sitter har och ar proppmatt! Det var jattetrevligt och mysigt.

Ikvall kommer vi troligtvis ga ut till nagot mysigt stalle, och imorgon ska jag sova, riktigt lange!!!!
Ha det bra allihopa!
Ciao

Julfesten

jaha, sen sist har jag fixat ett bankkonto, hunnit fa min forsta lon, varit pa mitt forsta arbetsmote, varit pa julfesten och mycket mer. just nu ar jag svintrott eftersom jag somnade runt 3/halv 4 igarkvall och var tvungen att ga upp vid 7 for att jobba. 

julfesten var helt okej. alla housekeepers samlades inne pa varat kontor innan festen borjade for att ta nagon drink tillsamans. jag fick smaka pa ett rott ros'evin, samt nationaldrickan 'slivovitza'  fran poland och den var inget vidare.. nar alla hade samlats gick vi ca 20m innan vi kom fram till hotelet dar festen skulle hallas. framme var det lite folk fran de andra avdelningarna och under hela kvallen blev det tilltugg, minglande och smuttande pa drinkar. De drinkarna jag te4stade var gin and tonic samt jack daniels och coke. Mycket gott!
Pa alla borden lag det som sma presenter bland annat ett par gigantiska glasogon som jag har pa mig pa varenda kort! Dom var superhaftiga! nar klcokan borjade bli rint tolv ropades alla priserna upp som man hade chans att vinna. eftersom jag borjade bli valdrigt trott ringde jag till Henry eftersom han hade lovat att komma och mota mig, sa jag sku7lle slippa ga sjalv. halvvags motte jag honom och istallet for att ga hem och sova (vilket hade varit bast) gick vi till the Jazbar dar bland annat Katee, Buster, Scott, och manga fler fran hostelet var. Det var aven samma band som spelade idag som forra sondagen och de var fortfarande lika bra!

Vad som mer har hant sedan sist ar att jag har jobbat och jobbat och jobbat samt gatt ut och tagit nagon ol emellan for att komma bort fran den sega 'vardagen'. Sara, jag och Linda har borjat ga om varandra och ses alltmer sallan, men idag ska vi laga och ata middag tillsamans!! En mysig familjemiddag :)

for ett par dagar sedan fick jag aven julkort fran min underbara familj, det ar vart att namnas! jag ska forsoka lagga upp lite bilder fran julfesten pa bilddagboken om inte Linda ska ha sladden hela eftermiddagen...

Ciao

uppdatering

tack for alla gratualtioner om mitt jobb. tyvarr maste jag meddela att det inte ar sa frusktansvart roligt. majoriteten snackar mestadels polska och jag forstar inte ett ord. nar de val pratar engelska verkar de flesta pa jobbet helt ok. det ar julfest pa sondag sa jag hoppas att kunna lara kanna lite mer folk da. annars flyter det mesta pa ganska bra har. just nu har jag kommit in i 'vardagen' har borta; jobba, ata, sova. ungefar som hemma maste jag erkanna.

jag slutar jobbet runt fem och bibban stanger vid sex, darfor kommer jag inte hinna skriva sa mkt, utan tar chanser nar de erbjuds (som nu).
skriv garna om hur det ar hemma, och fraga inte bara om mig!?

Saknar er alla! som det verkar nu kommer jag inte komma hem pa ett tag, tyvarr Eve. men du kan aka hit o halsa pa mig??

Ciao


Allt som har hant den senaste veckan

Onsdag 3/12
Provjobbade 9.30-16.30, fick jobbet!!, var supertrott pa kvallen, powernapade, gick till the Tron med resten av 'hostel-ganget' eftersom det var Kristin och Evans sista kvall. Innan jag somnade gick jag och Henry ivag och kopte en pomme, och jag forstar itne hur det alltid ar sa gott med pomme pa natterna!?!

Torsdag 4/12
Jobbade 8.30-16.30. Lagade mat tillsamans med Henry eftersom Linda & Sara var ivag och jobbade nar jag kom hem. At maten, sa hejda till Henry som skulle till London over helgen, somnade ganksa tidigt, har for mig att jag somnade redan vid elva!

Fredag 5/12
Jobbade aven idag, samma tid som igar. Pa kvallen sydde jag och linda upp vara jobbarbyxor for hand. Jag tror att det var forsta gangen jag sydde sedan syslojden i sexan, men det blev helt okej! Pa kvallen gick vi hela ganget till Cicis place eftersom Kerry fyllde 25 idag. I hennes lagenhet var det valdigt trangt och det stank rok eftersom alla roker innomhus har. Jag gick aven fram och pratade med 'Tysken' som bor i varat rum, men som inte sager ett ord och han var valdigt trevlig nar jag val pratade med honom. (Dock pratade jag inte tyska med honom mamma eftersom det inte gar att tanka tyska har borta).
Linda hade kopt ett par otroligt snygga och HOGA skor, sa pa hemvagen gick vi tillsamans med en sydafrikan som bor i rummet bredvid och det tog ett tag for oss att komma hem.

Lordag 6/12
Igarkvall somnade jag runt tre och idag gick jag upp vid kvart i sju for att ater igen jobba. Sa idag pa jobbet var jag ganska trott, men det gick forvanandsvart bra anda. Idag var det aven forsta gangen jag skulle jobba sjalv=ga runt med en egen liten 'trolley' och fixa iordning hotelrummen.
Imorse nar jag skulle leta efter frukostpasen under Saras sang var den borta! Eftersom alla i rummet utom jag lag och sov kunde jag itne tanda lampan i taket, sa jag gick ner for att kolla om fiket bredvid var oppet. Dan som jobbade i receptionen visste att de inte oppnade foran atta, men han erbjod mig lite av hans mat, dvs. en miniapelsin och lite flingor. Alla som kanner mig vet att jag maste ata massor med frukost for att inte do, sa det blev en hard formiddag for mig idag. Lunchen pa jobbet var mer an uppskattad!
Pa kvallen at jag resterna av risotton som linda och sara hade lagat innan de borjade jobba vid 3. Vid atta at jag vara tva kvallsmackor och somnade runt nio. Vid elva vacks jag av lind och sara somkommer hen fran jobbet och sen somnar jag om direkt.

Sondag 7/12
Idag vacktes jag vid tolv av Linda och for en gangs skull kande jag mig riktigt utvilad! Idag var jag ledig fran jobbet sa istallet storhandlade Linda och jag mat pa Tesco, bland annat 3kg pasta! Sa nu har vi pasta for ett tag framover. Haha! Sara jobbade hela dagen sa det var Linda och jag som fixade maten.
Idag var det aven dags for julpyntning av hostelet. Sjalklart stallde vi upp och hjalpte Dani och Sasha med att satta upp julgranen och misteltoen.
Pa kvallen bar det av till the Jazbar for att lyssna pa ett jattemysigt och duktigt jazband. Jag maste erkanna att jazmusik live ar riktigt bra! Frammat tre gick vi hemmat och somnade ganska snabbt.

Mandag 8/12
Idag var det jag som vaknade forst! Mycket mer an sa har vi inte hunnit med idag..



Jobb: Jag har nu en heltidstjanst som 'housekeeper' pa Ramada Hotel. Ett trestjarnigt hotel som ligger supercentralt pa Princess Street, ca 5-7 minuters gangvag fran Hostelet (beror pa om jag far rott ljus vid overgangsstallerna). Lonen ar £5,75/hour, ca 75 SEK/timme, och jag jobbar ca 40timmar/vecka. Rakna ut matten sjalva!

Linda har tre jobb, Waitress pa Thistle Hotel, Geogre Hotel samt pa en bar.
Sara har tva jobb, Waitress pa Thistle Hotel samt samma bar som Linda.



Nu har jag fem dagars jobbande framfor mig samt lon den 12/12 och personalfest den 14/12.
Fortsatt kommentera, det ar jatteroligt att lasa. Kolla bilder pa Lindas resedagbok: www.resedagboken.se anvandarnamn 'lindasrum', jag ar for lat for att lagga upp nagra!

Ciao

JOBBINTERVJUN!!

Gahh! Jag kanske kommer fa ett jobb! Jag sitter med fjarilar i magen efter intervjun idag. Den gick superbra! Vi satt en stund och pratade om vad jobbet gar ut pa och sen sa hon att jag garna fick komma imorrn och folja med en tjej hela dagen for att fa uppleva hur jobbet ar pa riktigt. Sa imorrn borjar jag jobba halv 10, sen nar dagen ar slut skulle vi ta en diskussion for att se om jobbet passar mig eller ej. Sa imorrn vid denna tiden vet jag om jag har ett jobb eller inte. Det ar superspannande!

Igarkvall kollade vi pa en film, "American History X" som alla hade sett utom jag. Eftersom jag hoppade in efter halva filmen hangde jag inte rikgti med pa allt, men det jag sag var otroligt bra! Efter filmen gick jag, Linda och Dani over till kanadensarnas lagenhet och satt i deras soffa tillsamans med Richard, Ian, Nick, Cici, Sid, Buster, Tristan, Evan och sakert nagon mer som jag har glomt, hela kvallen istallet for i hostel-soffan.

Ikvall ska jag ga och lagga mig tidigt eftersom det blev en normal kvall (las att vi somnade vid 3) igar och jag ska JOBBA hela dagen imorrn. Vad skont att kunna skriva frasen "jag ska jobba imorgon"!

Forresten snoade det idag, och jag gar runt oh fryser konstant..
Ciao

Jag har "lyckats"!!

Nu hamnade jag i chocktillstand. Jag har namligen ordnat en arbetsintervju till mig sjalv imorrn. Det ar pa ett hotel pa Princess Street (som Drottninggatan hemma) och arbetsuppgifterna ar att fixa iordning i rummen. Dock ar det bara ett helgjobb, sa jag kommer inte bli miljonar eller ga plus i planboken, men det ar en erfarenhet battre och en sysselsattning mer!

Annars har jag varit pa en "intervju" for att kunna fa ett National Insurance number (det maste man ha for att man inte ska bli av med 50%pa skatt) samt lagat mat. Dock skriker magen efter mer mat just nu, men idag far jag bara ata tva mackor till. annars gar det inte bra for matkassan...

Har aven lagt in lite bilder bade pa facebook och bilddagboken!
Ciao

Førsta advent

Då sitter jag farmfør datorn igen. Framfør Kristins (den norksa tjejen). Så nu nær jag har vant mig vid det engelska tangentbordet kænns det jætteskumt att kunna skriva med å,æ och ø igen.. "Fair Enough" (som man (oftast Buster) sæger hær).

Fredag:
Førsovning
Prommenad till bibban, en kortis
Åt tacos på kvællen
Linda & Sara fick jobb!
Kvællsmys i commonroom

Lørdag:
En snabbis till bibban (på væg hem gick vi førbi slottet i dagsljus!)
Prommenad till "Saras och Lindas Hotell"

Gick førbi en gatu-trollkarl som var enormt skicklig
På kvællen gick vi till the Globe, Siglo och Opium. Julian (en kanadensare som sover i vårat rum) bjød mig på en rød drink som heter "snakebite".

Søndag:
Tidig uppstigning (8.30) eftersom vi hørde rykten igår om att det var gratis att gå in på slottet idag. Detta berodde på att det var "St Andrews day" idag.
En språngmarsch till slottet och omkringvandring i kylan. Slottet var lite av en besvikelse, inte alls lika maffigt som på utsidan.
Gudstjænst i kyrkan eftersom det ær forsta advent idag. Dær var det många utklædda manniskor med lockade golvmoppar (æven kallade peruker) på huvudena. Det var lite svårt att hænga med i både talen och sångerna, men vi gjorde sa gott vi kunde och vilade øgonen ganska ordentligt med jæmna korta mellanrum.. (læs: somnade)
Shoppingtur på stan før Lindas och Saras del.
Handlade mat på Lidl
Lagade mat
Åt mat
Cill i commonroom och nu væntar sængen!


Ciao


RSS 2.0