Tva dagars ledighet vantar

Nu ar det sa att jag och Sara ar lediga samma dagar denna vecka, namligen onsdag och torsdag. Det firade vi med en prommenad i Princess Gardens denna eftermiddag/kvall, da Sara aven fick anvanda sin kamera igen! Har kommer lite mer bilder att njuta av (dock fran min kamera).












Bilder

Har kommer en uppdatering pa bilder som har tagits (rakar bara finnas fran nar Linda och jag var pa stranden for ett par dagar sedan...).

Linda pa stranden


Jag i solskenet


the beach


Vackert


Kroatien

Bokade flyg till Kroatien igar med Prue! Sa 19april aker vi dit och kommer tillbaka hem till Edinburgh 22april. OCH vi kommer vara dar samtidigt som Whitney & Alex. For att gora hela resan annu roligare kanske Marks tva vanner, Steve & Craig, ar i de trakterna under samma tid som vi. Alltsa kommer det vara jag och fem av de basta manniskorna i varlden. Helt fantastiskt! (Nej, nej, inte alls exalterad...)

Planen for idag ar tydligen inte att ta en dusch eftersom det inte finns nagra duschdrapperier.. Far se om de dyker upp senare under dagen.. Ehm, annars sitter jag och vantar pa att Prue ska komma tillbaka fran bibban, for vi ska namligen ata lunch pa RED FORT!! Mumsfillibabba!

Igar forsokte jag lara mig bade den australiensiska dialekten samt den kanadensiska.. Sa det jag gick runt och ovade pa var "zup, how's it going, aye?" Sa om ni behover nagra tips ar jag nu mer expert pa amnet!

Allt bra hemma annars?
Ciao!

SOMMARJOBB!!

Som ingen vet sokte jag ett sommarjobb som receptionist ute pa Moons camping med tanken "Jag kommer aldrig fa det, men det skadar inte att skicka in mitt CV". Har om veckan hade jag en intervju over telefonen och igarkvall upptackte jag att jag hade fatt ett mail som slutade med, "valkommen till ganget pa moon"!! Sa i sommar jobbar jag heltid ute i St:Annas skargard som receptionist/servitris. Kanns grymt skont! Gick omkring hela garkvallen och stralade som en sol.


I morgon ska jag och Prue satta oss ner och planera infor Kroatien-resan. Kolla over biljetter, boende och ekonomi. Tanken var att om jag fick jobbet sa fick jag aven aka dit.
Imorse sa jag hejda till Julian den dumma som akte till Spanien. Kommer traffa honom, Alex och Whitney igen om ca en manad, sa jag ska forsoka klara mig tills dess..

Jag har aven en betald semestervecka att ta ut innan jag sager upp mig, som jag kommer ta ut i samband med Kroatien-resan och dagarna daromkring. Efter Kroatien vantar aven min och Julians Sverige/Scotlandtripp och efter det; MITT JOBB!! (Nej inte alls exalterad) Men innan dess ska jag sta ut med mitt underbara jobb som housekeeping ett par veckor till.

Mamma, vara kara svenska bokstaver fanns pa Busters svenska dator som vi lanade nu nar han var i Sverige ett par dagar..


Queensferry

Idag björddet på strålande solsken och en ledig dag från jobbet. Vad passar inte bättre än en utflykt till Queensferry tänkte jag och drog med mig Linda, Kerry, Cat, Steve och Craig. Vädret var toppen hela dagen och minst 15 grader i skuggan. Det var som en kall sommardag.

Biljardtävlingen i förrgår kväll gick bra för min del, men inte för hostelets. Hostelet förlorade, men jag vann min singelmatch!!
Sara har nu börjat jobba heltid på mitt hotell och det är helt underbart att ha någon "vettig" människa där som förstår vad man säger...

Här kommer lite bilder att njuta av från ett vårigt Edinburgh:

Princess garden


Våren är här


Kerry & Linda vid Queensferry


Cat, Kerry, Steve, Linda, Creig & jag


Craig


Jag & Craig med den vackra utsikten


Underbara Kerry pa "stranden"

Zadar, Kroatien!?

Sitter har och forsoker halla ogonen oppna. Har kollat runt lite pa flygbiljetter till Kroatien och Zadar och har hittat billiga sadana. Raknade nyss ut att for flyg+boende i tre natter kommer jag betala straxt under 100pund, vilket ar under 1500SEK. Billigt tanker jag!? Vad tycker ni?

Prue flyger till Zadar samma dagar som jag och det blir att vi kommer dit under de dagar som Whitney, Alex och Julian ar dar. Bestammer jag mig for att jag kan ta lite semester kommer det bli helt perfekt! Ska ta o tanka over saken under ett par dagar innan jag bestammer mig definitivt.

Nu vantar en biljard-match mot mina kara van Julian och sedan sangen..

Rugby!

Nu ar det rugbyhelg i staden vilket betyder att det springer omkring utkladda personer med kilt, ansiktsmalningar samt en massa lustiga hattar pa gatorna. Det betyder aven att det gar omkring en och en annan medelalders man pa hotelet som har tagit en eller fem ol till frukost, och idag hade jag turen att bli basta kompis med en! Det borjade med att han hade last ute sig, jag oppnade dorren och stotte pa honom en stund senare da han vantade pa hissen ner. Han stod och pratade med en annan man och presenterade mig som sin nya basta van. Det ni!?

Whitney och Alex har nu akt sin vag och kvar finns vi andra med ett tomrum. Planen var att de skulle lamna hostelet 6am. Jag hade stallt vackarklockan pa tio i for att hinna saga hejda, men nar min klocka ringde lag Whitney och sov! Jag vackte henne och hon fick lite smatt panik eftersom hon vaknade 50min senare an planerat (och alla som kanner henne vet att hon inte ar den snabbaste personen i varlden). Men de hann ivag och nagra tarar falldes innan de stangde dorren och forsvann...

Planeringen for Julians och min resa gick helt bra igar. Den ser nu ut som sa att vi aker till Sverige i bojan/mitten av maj, och det vi ska hinna med att se ar framforallt skargarden, kom pa att jag aven maste beratta for honom om smultronstallet! Sedan bar det av tillbaka till Edinburgh dar vi mellanlandar innan vi flyger till Shettlandsoarna och tar oss tillbaka till Edinburgh genom Skottland. Hur later det?

Sara ska pa traning med MIG (?) pa mandag pa jobbet. Tackar hon ja kommer vi jobba heltid med varandra (vilket hon ska). Maste saga att jag ar vadligt glad for det.

Har ni nagra tips pa billiga och lattlagade maltider, skriv garna ner dem!

Ciao

Biljard?

Nu ar det sa att det planeras infor en ny biljardtavling mot Belford Hostel (Ni minns den som Linda var med i for ett par manader sedan?) Och Kerry fragade om jag ville vara med och spela, sa jag och Linda ar tva av tjejerna som ar med i tavlingen nu! Wie!

Annars sa har Sara en intervju pa mitt jobb imorrn, samma position som jag. Min chef fragade om vi visste nagra som behover jobb eftersom det ar sa mycket att gora pa hotellet och sa lite personal, sa forhoppningsvis kommer vi jobba med varandra inom den narmsta framtiden.

Ikvall blir det att saga hejda till Alex och Whitney (forutom att Whitney jobbar hela natten) och imorrn ar jag ledig. Nu ska jag springa ner till Julian och planera varan resa till Sverige, Bergen, Shettlandsoarna och tillbaka till Edinburgh :)

Ehm, annars har jag inte sa mycket mer pa hjartat..
Fortsatt kommentera, det ar svinkul att lasa!
Ciao

Heldagsutflykt

Eftersom jag var ledig idag bestamde jag, Prue och Julian oss for att ta en dagsutflykt till Stirling och turista runt lite. Det blev en underbar dag med en massa skratt, sol och foton. Vi hade supertur med vadret; stralande solsken och ca 10grader i skuggan, OCH jag fick anvandning for mina solglasogon!!

Det vi gjorde var att besoka Wallace Monument (har man sett filmen Braveheart vet man tydligen vilket stalle det ar. Nagot om ett krig mellan Engelsmannen och Skottarna) samt Stirling Castle. Har kommer lite bilder att njuta av, men som sagt det var en av de basta dagarna nagonsin och jag ar lyckligt lottat som har lart kanna dessa tva underbara personer. Battre manniskor ar svart att hitta. Sitter fortfarande med krampkanningar i magen efter allt skratt...

Utsikt fran monumentet


Julian med monumentet langt bak i bakgrunden


Prue & jag


Seriosa foton i slottet


Jag, Julian och Prue


Sager bara att det ar riktigt kul att anvanda sjalvutlosaren pa kameran ibland..


Ingenting funkar!!

Gahh..!! Skulle skriva ut mitt CV for att kunna lamna in det till Julians bar eftersom bade han och hans chef for en gangs skull jobbar. Da skulle han passa pa att "lagga ett gott ord for mig" eftersom jag har SAAAAA mycket erfarenhet av barjobb.. Men nu funkar det inte att oppna dokumentet = jag kan ej skriva ut det. FAN! Sa, jag far ta det en annan gang..

For ovrigt kanns det helt underbart att vara tillbaka i staden. Helt underbart att traffa "familjen" pa hostelet igen. Dock aker Whitney och Alex pa lordag, tidigt.
Det forsta Julian sa till mig nar jag klev in pa hans bar i fredags for att saga hej var "Jag har bokat min biljett till Spanien nu!! Jag aker den 24e". Det betyder att tre av mina basta vanner kommer aka.. Hemska tanke!!

Ehm.. Imorrn ar jag ledig sa da ska jag och Julian aka ivag till Stirling pa en dagsutflykt. Ska bli riktigt trevligt! Ikvall ska jag forst ga forbi Julians bar (utan CV) och sedan ga till Whitneys bar tillsamans med Prue for lite gossip-prat. Har itne hunnit prata ordentligt med nagon av dem sedan jag kom tillbaka..
Pa onsdag kvall kanske jag ska hanga med ganget pa en mini-konsert i Glasgow och pa torsdag blir det hejdamys..

Det var nog allt... Ciao!

MÄN SOM HATAR KVINNOR

Har precis kommit hem från bion och hann se "Män som hatar kvinnor" innan jag åker tillbaka till Edinburgh imorrn. Jäklar vad bra den är! Kan tänka mig att filmen är bättre för de som har läst boken (jag) än för de som inte har det..

För övrigt har jag ätit lunch med Elvira och Emma idag och det var helt underbart att träffa dem igen! Det var alldeles för länge sen sedan sist.. Har även försökt pigga upp min blogg lite, men jag vet inte riktigt om det blev bättre eller sämre..

I morgon ska jag packa min väska, köpa köttbullar, lägga över bilder till våran externa hårddisk och skriva ut mitt boardinpass. Samt gå till "Julians bar" och ge honom en kram direkt när jag kommer fram.

Ehm, ja vad mer ska jag skriva? Ni som inte har hunnit träffa mig än har sumpat er chans att se mig inom de närmsta månaderna..! (Om ni inte åker till Edinburgh såklart)


Bild från min prommenad med Eve


Jag och min kära syster


Hem kära hem

Sitter nu och har precis ätit en gudomligt god frukost hemma i Norrköping, Sverige. Jag har precis ringt och beställt en klipptid tills imorrn, och imorse vaknade jag av inget mindre än -> FÅGELKVITTER!?! Jag insåg att det var nog första gången på fyra månader som jag hörde fåglarna kvittra, förutom då Alex och jag prommenerade i botaniska trädgården..

Hur som helst, flygresan igår (min första helt själv) slutade bra. Det började med lite strul med mitt boardingpass, men det löste sig snabbt. Då jag gick igenom säkerhetsspärren började det pipa om mig, och jag håller med dig Sara, de känner under bHn. Tillslut kom jag fram till gaten och väntade i ca 10min, sedan dök det upp två bekanta ansikten. Det var nämligen två kanadensare som pluggar i Jönköping, som känner samma personer som jag i Edinburgh, som har bott på mitt hostel under några dagar som skulle med samma flyg som mig!
Så det var väldigt trevligt med sällskap. Planet lyfte i tid, men när det skulle landa var vi tvugna att cirkla runt flygplatsen i drygt en timme innan vi fick landa eftersom de var tvugna att ploga (inte skotta) bort all snö.. Men när vi tillslut landade hade jag en snäll pappa i en varm bil som kom och hämtade upp mig!

Och min säng är GUDOMLIGT SKÖN!!

RSS 2.0