Tentaresultat

JAG KLARADE FYSIKTENTAN!! Och nu ska jag laga mat :)

Pilatespass!

Nyligen hemkommen sitter jag i sängen och luktar svett. Mums! Har varit och tränat pilates idag. Väldigt jobbigt för mig som inte har så många av alla dessa "småmuskler" som man bör använda sig av. Men jäklar vad träningsverk jag kommer få lagom tills dess att jag åker till min mosters gård för att hjälpa henne med hästarna. Det lär sitta fint.

Har en låååååång dag att förbereda mig inför nu. Morgondagen ser nämligen ut som följande:
 - 8-10 Föreläsning: Husbyggnadsteknik
 - 10-12 Föreläsning: Husbyggnadsteknik
 - 13-17 Föreläsning: Kommunikation och datorverktyg

Jag måste tillägga med stolthet att jag ligger långt före med matten. Mitt nya duktiga liv med framförhållning och planering sartade nämligen i måndags, och än så länge ligger jag i fas med det mesta. Kanske kommer se lite annorlunda ut efter imorrn..

Helsingborg/Danmark när det är som bäst


25:e Oktober

Idag började en ny läsperiod på skolan och tre nya kurser kommer startas den kommande veckan. Matte Analys var det som gällde idag, föreläsning mellan 8-10 och matteövning 10-12. Det var mest repetition från Matte Algebra (det som vi hade på tentan i lördags) men som sagt, man hinner glömma bort många smådetaljer på två dagar och de kommande föreläsnigarna komer nog inte hållas i samma lugna tempo som idag..
Jag har gått runt och sagt att nu när den nya läsperioden startar ska jag ligga i fas med allt och jag ska inte tillåta mig själv att halka efter i något. Efter en dag (och en hel eftermiddag med matteplugg) ligger jag nu före (!?!) i matteplaneringen, vilket känns kanonbra!

Om en timme ska jag möta upp Jenny på gymmet. Vi har planerat ett hårt träningspass bestående av cross-training och simning. Ska bli skönt att få svettas lite!!

Mattetentan i lördags tror jag gick riktigt bra och efteråt blev det desto trevligare! Lunch i lägenheten, några avsnitt av "How I met your mother", Turning till Danmark, tillbaks till Svea, till Danmark igen och avstigning i Sverige, kvällsmys med tjejerna och tacos för att sedan avsluta kvällen med en kort visit på en supermysig bar. Snacka om mysig helg :)

Har även blivit nominerad till en plats i skolans styrelse som sekriterare. Mer info om det kommer..!

Dagen före den stora matte-dagen

Imorrn smäller det. Tenta nr2. Matte! Wohoo..! Mitt huvud är fullproppat med 3:e gradsekvationer, Absolutbelopp, Logaritmlagar, Cirklar, Ellipser, Komplexa tal, Olikheter, Standardvinklar, Sinus, Cosinus, Rotekvationer.. Ja ni hör hur roligt jag har haft det när jag har pluggat.

Ute känns det som att det blåser storm, vilken tur att jag sitter inne!

Tänker på min kära far när jag läser detta: "Den sundaste gymnastiska övningen är att i rätt tid resa sig från middagsbordet". Det kanske inte är så dumt att springa iväg från matbordet i samma skund som man har svalt den sista tuggan trots allt ;D

Pengar hit och pengar dit

Sitter och drömmer mig bort på sj:s hemsida. Tänk vad mysigt det skulle vara att åka till Kalmar och hälsa på släkten om ett par veckor, eller att åka hem till Norrköping över jul. Eller kanske bara över en helg? Det var min tanke innan jag började söka efter resor. Nu börjar jag fundera på om jag ska övertala alla om att fira jul/besöka mig i min etta i Helsingborg istället. TÅG ÄR DYRT. Då tänker ni säkert "men buss då?". Kollade även upp bussar och måste erkänna att jag inte riktigt vill sitta på en buss i 11h och betala 500:- för det. BUSS TAR TID. Kanske finns det en anledning till att folk pluggar nära sina kära?

Piffade just upp min ytterdörr med en färgglad lapp där det står: "Life is what happens to you while you're busy making other plans", citat av John Lennon. Känner att jag behöver en uppiggande färgklick i den grå, kalla vardagen som kallas höst/vinter. Hade helt lyckas glömma bort hur mörkt det är i Sverige denna tid av året.

Denna skylt fanns i bilen vi hyrde i Australien


Min tolkning


Min cholklad som börjar lida mot sitt slut


Mitt supermysiga kök


Skrivbord/Hylla


Mina misslyckade muffins

Tentavecka

Tänkte att jag skulle inviga min ugn idag genom att pigga upp mig själv med att baka muffins i den regniga tentaveckan. Morotsmuffinsen med kardemummasmak blev helskumma och ugnen luktade bränt. Ringde istället till Malin, både Andersson och Österman, men det var Andersson jag syftade på. Riktigt kul att prata med henne igen ;)

Imorse var det studiebesök på HSB:s bygge ute vid Maria Park som stod på schemat. Det var regnigt, blåsigt, kallt, geggigt men samtidigt väldigt avslappnat. Nästan lite för avslappnat! Kom hem straxt innan 12 hungrig som en gris, och stekte upp min frusna falukorv. Tog tag i matten och räknade en X-tenta lite halvhjärtat på en knapp timme. Lyckades få "godkänt" på den utan att ha pluggat matte på drygt 2veckor, känns väldigt bra! Fysiktentan som var igår tänkte jag inte nämna något om förrän jag har fått resultatet. "Bara" tre veckor kvar tills dess..

Nu hoppas jag att Sanna loggar in på Skype snart så vi kan prata skit en stund innan jag ska gå och lägga mig. Jag vet att klockan bara är 8, men jag är svintrött!

Saknar att träffa dessa underbara tjejer varje dag!

Underbara söndag!

Vaknade upp i morse runt 9-tiden. Lagom tills jag hade ätit upp min frukost fick jag ett sms av Jenny. Vi begav oss av på en 1,5h lång prommenad längst med Helsingborgs underbara hamn/stand-stäcka och njöt av solskenet samtidigt som vi pratade om allt mellan himmel och jord förutom skola och plugg. Hemma satte jag igång kaffekokaren och tuggade i mig en bit belgisk choklad. Därefter satte jag igång med en x-tenta i fysik. Nu 1,5h senare kan jag konstatera att jag hade alla rätt förutom ett litet slarvfel, med andra ord hade jag med marginal blivit godkänd om detta hade varit en riktig tenta!! Känns ganska bra med tanke på att den riktiga tentan är imorgon. Nu hoppas jag bara på att det kommer frågor på det jag kan ;)

I eftermiddag väntar pasta med ädelostsås och storstädning av lägenheten!

Fredag

Nu börjar det dra ihop sig inför min första tenta och jäklar vad svår fysiken är. Jag har hållt igång med fysiken hela dagen och nu tar jag minsann och lägger ihop böckerna. Man ska inte överdriva med pluggandet!
Istället ska jag fixa lite mat och cykla iväg till Malin där film och popcorn väntar.

Lagade världens godaste lax-och potatis wook igår! Blev imponerad av mina matlagningskunskaper - tänk om jag vore lika imponerad av mina fysikkunskaper (!?)..

Moments like these

Det är stunder som dessa som gör att man uppskattar livet:

   - När man får ca 2kg choklad i ett paket på posten. Direkt importerad från Belgien, som en försenad födelsedagspresent!
   - Då man sitter och kämpar som en idiot för att lösa ett fysiktal och man plötsligt "bara får en uppenbarelse" och hela problemet enkelt faller på plats!
   - När man inser hur lätt det är att skratta med nyfunna vänner.
   - Då man blir godkänd i en kurs efter ett 5min långt improviserat tal om en ritad kolonistuga.
   - När Jenny kläcker ut sig: "Men om jag ger dig en massa, så får jag ingenting tillbaks" (pratar om energi i fysiken).
   - När min kära far tålmodigt lyssnar på alla mina fysikproblem och med lugnande röst och logiskt tänkande får mig att inse att fysiken är inte jordens undergång.
   - När man sitter och gråter av skratt åt uttalet av "Diagram1", istället för att ägna sig åt att skriva klart fysiklaborationsrapporten.

Sist med inte minst uppskattar jag livet då jag tänker på allt jag har gjort och hur mycket jag har lärt mig av mig själv. Positivt tänkande är min nya strategi!! Det finns inga negativa tankar, bara olika sätt att se på saker.

Toppenväder och toppenhelg i Helsingborg då Marie-Louise kom på besök


Finbesök

Sitter i min nya lägenhet och är helt slutkörd. Denna vecka har varit helt galen! Skola varje dag mellan 8-17+plugg ett par timmar varje kväll, förutom igår då vi hade en experimentell metodik-lab i Lund. Labben i sig var inte så komplicerad, mest det faktum att vi måste skriva en utförlig labrapport (labrapporter på högskola ligger på en helt annan nivå än de på gymnasiet). Igårkväll satt jag och Gustav i ett par timmar över Skype och försökte skriva ihop en översikt och efter det har jag fått upp ögonen för hur bra (och billigt) skype faktiskt är!!

Förra helgen fyllde jag 21 och familjen kom ner för att hjälpa mig flytta. Nu bor jag i en studentbostad med min egna lägenhet på 25kvm, eget kök, dusch och wc samt balkong (om man nu kan kalla 2kvm en balkong?). Har ca 700m till skolan och 1,5km till city center. Här trivs jag minsann!!

Om:
- 3 dagar har jag min första inlämnings+redovisninguppgift i byggteknik med arkitektur där vi har ritat en kolonistuga
- 10 dagar fysiktenta
- 15 dagar mattetenta
GAAAAAHHHHHH

Om en knapp timme anländer Marie-Louise (tjejen jag träffade i Sydney) till Helsingborg. Mysmiddag och vin är det som gäller ikväll. Känner att jag behöver släppa alla tankar på skolan för en stund..!

Födelsedagstårtan från förra helgen:



RSS 2.0