Förkylningen på fullaste allvar

Förkylningen har slagit mig ordentligt -usch. Där fick jag för att jag var så positiv igår. Skippade sista föreläsningen idag och ska istället krypa ner med täcket i soffan och sova ett par timmar.. Och det mina vänner kan jag göra med gott samvete eftersom jag nu ligger helt i fas med matten - Finally!!


Positivt inlägg

Insåg precis hur negativ denna blogg har varit sen jag flyttade till Helsingborg. Det låter nästan som att jag inte trivs med någonting och att skolan är supersvår, men så är inte fallet. Det är helt tvärt om! Jag älskar allt här nere i Skåne: dialekten, Helsingborg, nerförsbacken till skolan, att storhandla med Jenni och Hanna på MAXI på söndagar, den vackra utsikten över Danmark, det faktum att jag har lärt känna så otroligt många nya människor helt på egen hand och att jag har fått klara av alla dessa "vuxengrejer" helt själv, MEDvinden (ej motvinden)... Jag har även upptäckt att jag tycker väldigt mycket om att klaga över skolan..!

Med andra ord är livet här i Helsingborg underbart och jag trivs som fisken i vattnet.

På lördag fyller jag år OCH jag ska flytta till en egen lägenhet. Därför ska jag på fredagen ha en inflyttning/utflyttning/födelsedags-middag/fest :) Ska bli riktigt mysigt! Ett gymkort på Actic ska även det införskaffas snart, och då drar jag igång med träning och simning om planen går som förväntat!

Ska övergå till att räkna klart ett par matte-och fysiktal nu.


Slutsats

Idag är det konstaterat. Vi som studerar Byggingenjör har inget socialt liv. Den enda sociala biten som finns för närvarande är den då vi sitter vid ett bord i cafeterian efter skolan och diskuterar hur man någonsin ska hinna ifatt med både matten och fysiken, samtidigt som vi äter upp cafeterians överblivna sallader och bruna bananer.

Nu har jag i alla fall äntligen kommit hem och sitter helt slutkörd i soffan med en kopp te och datorn i knät. Ibland behöver man avkopplande stunder som dessa. Jag har även tagit ett beslut om att köpa ett gymkort på måndag till Helsingborgs "studentgym" där de även har en 25a. Lyckades nämligen övertala Emil (som också är gammal simmare) om att simning en gång i veckan är en bra idé! Så nu ska jag äntligen börja bygga upp min kondition igen, eller så fort jag har blivit av med min förkylning vill säga.

Fick precis ett mail från min tyska vän, Isi, om att hon ska boka flyg till Sverige för att hälsa på mig i början av november! Kan inte vänta tills jag får se henne igen :) Nu ska jag ta en prommenix till affären och köpa frukost tills imorrn

GAHHHHH PANIK!

Igår började skolan 8 och slutade 15. Duktig som jag är satt jag kvar tillsammans med Gustav och ett par till för att räkna ifatt några av alla tal som jag ligger efter med i matten. När klockan började bli frammåt halv 6 kändes det som att det var dags att åka hem för att käka och ta en paus.

Hemma ser jag att allt är kaos och att inget lyse fungerar. Jenni berättade för mig att vi inte har haft någon el sedan 8 på morgonen och att ingen har kommit och fixat det åt oss trots att hon hade ringt som en galning hela eftermiddagen. Tillslut kommer det en snubbe och förklarar att det är Öresundsel som har stängt av elen och att han inte kan hjälpa oss. All mat var vi tvugna att springa upp med till våning 4 där ett par tjejer bor som läser på Campus. Sedan var det försök till pluggande med ett staringljus som gällde för min del, vilket inte visade sig vara någon hit. Istället somnade jag halv 9 eftersom jag höll på att dö av uttråkning utan dagens elektronik.
Nu fungerar i alla fall elen. Anledningen till att den var avstängd berodde på att Helsingborgshem hade glömt att meddela till Öresundsel att vi hade flyttat in. Lite dålig stil! Tur att jag flyttar snart

Nollehelgen i Lund var däremot suverän! Det var party, sittning, sjöslaget vid sjönsjön, lådbilsrace, katapult-skjutning och mycket mycket mer som gällde! Fick även umgås en hel del med min kära vän Emma som sprang omkring och kollade runt på nollningen.

Dock har jag insett att jag har gått i skolan i dryga två veckor och ligger ungefär en vecka efter med matten och håller redan på att plugga ihjäl mig! Hur ska jag klara detta? Jag menar, det kan inte vara normalt att gå i skolan mellan 8-15, sedan sitta kvar i skolan i 2h varje dag för att plugga, åka hem och plugga 3h till. Är det meningen att man ska pausa sitt normala liv i 3år? Usch

flyING från förra helgen


Tjejerna på Loftet


Malin påväg in mot stan


Våran lådbil in action!


Jag framför stora fontänen!


Inför sjöslaget vid sjönsjön


Emma & Jag i väntan på att allt ska dra igång


Galna människor som samlar ihop frigolit


ByggING

Förra helgen var det flyING som gällde och nu i helgen får vi se resultatet av vårt slit gällande byggING, då vi hela ING-sektionen åker ner till Lund för att tävla mot Lunds alla sektioner. ByggING handlar alltså om att bygga en lådbil, då en av tävlingarna i Lund är lådbilsracet! Och jag måste meddela att våran "lådbil" är århundradets snyggaste. Bilder kommer komma när jag har tid!

Igår hade vi matteredovisning och jag var en av de lyckliga som fick gå upp inför hela klassen och redovisa ett tal på tavlan. Tur att jag har planerat och pluggat så pass bra att jag lyckades lösa talet utan problem.

Nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta av mig all färg!

Äntligen fredag efter en intensiv vecka!

Oh vad skönt det är med fredag. Det känns i kroppen och knoppen att jag inte är van vid att hålla igång med både skola, vardagsliv och socialt liv nonstop! Därför sitter jag nu helt död i soffan och väntar på att Jenni ska bli klar med te åt oss tre och Hanna klar med duschen.

Veckan har som sagt varit väldigt intensiv då både matten och fysiken har dragit igång med full fart. Även i kursen "Byggteknik med arkitektur" har vi hunnit börja med ett arbete som består av att man mha skisser ska skapa en stuga på en kolonilott här i Helsingborg. En riktigt rolig uppgift än så länge! I kursen bjuds olika gäst-föreläsare in till varje föreläsningstillfälle och idag hade vi 2 olika arkitekter, varav en designade Malmö Högskola! Verkligen intressant att lyssna på deras berättelser och höra hur de har lyckats ta sig till positionen de besitter idag.

Imorgon är det en nollningsaktivitet kallad flyING där farkoster åker på en ramp ner i vattnet och snyggast hopp vinner. Jag tänkte ta på mig uppgiften att ta lite kort och inte delta så aktivt själv.. På kvällen skippar jag middag och fest för att istället ta tåget till min kära Marie-Louise och Malmö!

Men nu är det te-drickande och film som gäller!

RSS 2.0