WISKEY

Igarkvall gick L och jag till pubcrawlet pa kvallen, men vi gick sjalva till sista puben eftersom vi visste att pubcrawlet alltid slutar dar. Dock visade det sig att vi hade fel, vi vantade och vantade och tillslut kom det lite folk. Sid (som leder 'varat' pubcrawl) dok aldrig upp, och det ar han som ar hela underhallningen. Det var sa lite folk pa the Globe att man kunde ta sig igenom puben! (Utan att tranga sig mellan folk och fa en sadar tusen ol spillda pa sig) Det ni!!

Nar the Globe stangde vid ett gick vi ut och stotte pa Nick, Ian (kanadensarna som fyllde ar i tisdags) samt Dan (en ny kille fran varat hostel). Planen var att vi skulel ga till the Jazbar, men nar vi kom dit kostade det £3 att ga in, sa vi gick vidare (I REGNET!!) och hamnade tillslut i deras lagenhet dar vi spelade Wie och kollade pa Molan Rouge (jag vet att det inte stavas sa). Det var nagot fel med filmen som vad gron, men det gick anda att titta pa den. Igar smakade jag for forsta gangen pa Wiskey ocksa, utspadd Wiskey med vatten. Det var inte dirkt nagon hojdare, men nu har jag testat det och behover inte gora det igen..!

Hemma igen somnade vi snabbt, trots den snarkande och fisande killen i rummet. Ja det ar sant att vi har fatt en ny kille i rummet som fiser i somnen. Nu kommer det ackliga rummet bli annu varre!

Nu ska vi till Lidl och handla mat. ikvall ska vi namligen ata TACOS! mums.
Fortsatt kommentera.
Ciao


Telefonnummer

For att kunna ringa till mig fran Sverige slar man: 0044 7812 566 389, allternativt +44 7812 566 389. Ar ni i Edinburgh och vill ringa mig racker det med 07812 566 389.

Jag hittade varldens roligaste jobb pa internet nyss, gissa vad det var!? Simintruktor! Jag slangde genast ivag ett mail och skrot om mig bakgrund och mina erfarenheter. Hoppas dom tycker om mig. Egentligen borde det vara det ultimata jobbet/tidsfordrivet for mig, eftersom det borjar bli lite segt att ga omkring har hemma (ta inte illa upp familjen att jag skriver hemma och menar Edinburgh, men nu for tiden ar Edinburgh hemmma..) utan att gora sa mycket mer an, vakna (sent), ata frukost och fastna i the commonroom allt for lange, borsta tandera, ga en svng till bibban och skicka ivag ett jobbmail, handla at, ga hem, laga maten, ater igen fastna i the commonroom, ga till en pub/lagga sig och sova. Sen borjar dagen om igen. Sa roligt har vi det.

Jag kan aven meddela att jag har kopt en bok! Det ar sa fruktansvart frustrerande att  inte ha ngt att roa sig med ibland nar tiden ar valdigt langsam, sa nu har jag det!!

I tisdags var vi pa fodelsedagsfest hos tre kanadensare och igar tog vi en vang till the Tron och the royal mile. och vi sprang in i Sebasten (den underbart roliga fransmannen eller the 'french guy')

Ring mig garna!
Ciao

Onsdag

Hallo.

Livet flyter pa har i Edinburgh och vi borjar vanja oss lite med rummet (utom Sara som fortfarande inte ar van vid det skabbiga rummet).
Ska forsoka lagga upp lite bilder, antingen pa Saras resedagbok eller bilddagboken.

Ciao

Har flyttat till ackelrummet

Idag har vi flyttat. Inte langt utan till rum nr 4 istallet for nr 2 dar vi bodde innan. Skilnaderna mellan rummen ar att nr 2 ar ett 'female dorm', dvs for det forsta bara tjejer och detta rum hyr man oftast bara i en natt eller tva. Dar har vi bott i tva veckor och en natt nu. Rummet som vi flyttade till idag ar ett delat veckorum, dvs blandat med tjejer och killar som hyr en sang i rummet i en vecka. Nar den veckan ar slut slangs man inte ut, utan ombokas automatiskt om man fortfarande vill bo kvar. Och det ar har vi ar nu.

Nackdelarna med rummet ar att folk hinner sprida ut sina saker ordentligt, det stinker 'ungkarlslya', (det har bara bott killar dar innan oss), det stinker sprit blandat med rok, vi har verkligen INGEN plats for vara vaskor. Hela rummet ar verkligen hemskt. Tyvarr fick vi sangarna vid fonstret, sa jag kommer nog fortsatta vara sjuk ett bra tag till eftersom det bokstavligt talat blaser genom fonstret. Hittills har jag sovit i en t-shirt, tjocka sockar, langkalsoner och ett tacke pa mig. Trots det har jag vaknat varje morgon och varit genomfrusen. Det ar inte ett latt liv vi lever.

Ett annat problem ar TVn. Det finns ungefar en drygt 300 kanaler att valja mellan, sa nar man sitter med 'the power' (las fjarrkontrollen) har man verkligen beslutsangest over vilket program man ska valja.
I lordags satt vi och skrev ner en matlista infor de tva kommande veckorna. Nar Sigge (skaning/islanning) kom forbi oss och fick reda pa att vi satt och skrev en matlista, brot han ut i ett ordentligt garv! (Har bestammer man sig namligen ca 2min innan man ska borja laga mat vad man ska ata. Det blir alltid det toast eller pomme med sas till). Vi ar namligen de mest valplanerade manniskorna pa hela hostelet, och det kanns ovant, men bra!

Imorse nar vi hade packat ut alla grejerna ur rummet fick vi en paus pa en sadar 2-3 timmar innan vi kunde oacka in alla saker i det nya rummet. Da roade vi oss med att kolla pa en film. Mitt i filmen ringer Lindas telefon och hon far en jobbinterjvu pa ett hotel. Tva minuter senare ringer aven Saras telefon, och det ar samma hotel. Da borjar jag fundera pa vart min telefon ar om de skulle fa for sig att ringa till mig. Kan ni gissa vart den ligger? Jo i min vaska. Pa LJUDLOS, sa jag har inte hort att den har ringt utan missade samtalet fran samma hotel. Nar jag forsoker ringa upp kommer jag till en vaxel och kan inte fa tag i nagon. Snacka om dalig timing. Darfor tankte jag att jag skulle ta mig en prommenad dit for att prata med dem ansikte mot ansikte och fraga vad de ville. Forhoppningsvis har ed inte hunnit ersatta mig med nagon annan pa 'min intervjutid' imorrn..

Annars ar allt bra, forutom att vi standigt gar omkring och fryser, ar hungriga, hostar och har ont i halsen. Nasta gang jag kommer hit ska jag ta med mig sladden till kameran sa jag kan lagga upp en bild pa varat mysiga rum.

Glomm inte kommentera och lasa Lindas och Saras resedagbocker!
Ciao


Fredag = vilodag

Jag kunde aldrig gissa att man vilar pa fredagar och lordagar har borta. Eller sa ar det i alla fall pa varat hostel. Har ar det onsdagar och torsdagar man satsar pa istallet. Och som folk sager, man ska ta seden dit man kommer ;)

Sa i onsdags gick vi till the Tron och igar var det Pub Crow som gallde. Jag antar att det ar pa grund av den hoga musiken som jag inte har nagon rost kvar idag. Den ar helt borta. Igar var det en valdigt rolig kvall! Den roligaste sen vi kom hit enligt mig. Kvallen borjade med att vi gick till en pub som jag inte minns namnet pa och sen gick vi till the Oz bar. Dar traffade jag en kanadensisk kille och tre kompisar till honom, eller jag trodde att de var tre. Det visade sig, valdigt mycket senare pa kvallen, att en av killarna, Sebastian eller 'the french guy' som jag kallade honom, inte hade traffat Cam (den kanadensiska killen) och hans van Scott (som verkligen ALLA heter har borta) forran tio minuter innan de traffade mig.. Lite smakomiskt sadar.

Hur som helst sa sprang vi pa dem igen pa nasta pub, eller en kareokebar, och det var nog dar min rost pajade nar jag skulle forsoka prata over musiken. Nar de stangde tappade jag bort Linda & Sara (jag hittade dem ca 10min senare tack vare Scott, Kim och Cam. Sa ni behover inte vara oroliga). Scott lovade aven att hitta min rost, men det lyckades han inte med. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om gardagen, men kvallen avslutades iallafall med en omgang biljard. Linda & jag mot Buster. Linda & jag forlorade med en boll sorgligt nog.

Nu ska vi storhandla eftersom vi var tvungna att slanga halften av maten igar eftersom den hade blivit dalig. Det var meningen att vi skulle gora kottbullar och pasta, men istallet blev det stekt lok, champinjoner och tomatpur`e. Inte rikigt dom kottbullarna vi hade tankt oss.

Ikvall kommer vi troligtvis bara ta det lugnt pa hostelet, vi ska nog testa det har, ehm vad de nu kallar det.. Just det! att SOVA!

Ciao

Annu en dag.

Ja da sitter jag har igen. Egentligen har det inte hant sa mycket sen sist forutom att vi ringde till ett nummer for att kunna fa komma pa en intervju for att kunna fa ett typ 'skattenr'. Smidigt system va?

Sara fick tre chokladkakor pa posten som blev valdigt uppskattade av oss alla! Ar det nagot jag saknar ar det Marabou. Sa om ni vill gora mig glad, skicka hit lite choklad vettja! Och for guds skull ring mig :)

Nu har vi i alla fall boende i stort sett sa lang vi vill. Vi har namligen lyckats ta tre sangar i ett veckorum. Dar far man bo sa lange man vill i strort sett. man bokar en vecka i taget och blir inte utslangd nar veckan ar slut. istallet fragar de om man vill bo kvar. Eftersom jag forlorade pa varan sten, sax, pse turnering hamnade jag i rum nr 8 medans Linda och Sara kommer bo i rum nr4. Mitt rum ar anen kant som 'rummet-som-luktade-sa-illa-att-man-var-tvungen-att-stada-ut-det'. Mysigt!

Ciao

bilder

det finns bilder pa bilddagboken nu.

ehm for ovrigt ar lidl varan nya favoritaffar. idag var forsta dagen med regn, det finns bara trappor och backar i staden, men ack sa vackert har ar. igarkvall kopte jag en burk kaffepulver som jag bara langtar efter att fa oppna och dricka. dock blev jag lite besviken eftersom Buster hade kopt en precis likadan for bara 1£ och igar kostade den 1,65£ eller ngt.

Hostelet kanns mer o mer som ett hem for oss allt eftersom vi lar kanna mer o mer manniskor som jobbar och bor dar. sag att det bor ca 30 pers dar. av dem ar det ca 20 som jobbar och bor dar, tre ar vi och resten ar 'vanligt folk'.

en liten rolig grej ar att det finns en annan christin (hon norskan), en som heter christi en katie och nu i tva natter bor den australiensare dar som heter chris :) jag kanner mig hemma i namnvarlden. For ovrigt sa 'raddade' vi Chris i lordags kvall tror jag det var. vi sprang pa honom pa en pub och da hade han bilvit av med alla sina andra vanner. sa den kvallen sprang vi runt och letade efter dem, men vi hittade inga...

och dethar med min telefon nu som alla verkar fatta forutom mamma. det kostar massa for mig att ringa till sverige. det kostar for er att ringa till mig. nar ni ringer till mig ar det gratis for mig, men inte er. forstar ni? :)

vi hors, ring garna :)
ciao

bilder funkar inte

tankte forsoka ladda upp lite bilder, men det fungerar inget vidare.. nagot ar det som ar knappt med bloggen min och bilder. jag tror att linda laddade upp nagra pa resedagboken nu.

vi lever och letar jobb och svalter och gar till pubar. det ar nastan att man borjar lara sig namnen pa 'favoritstallerna' nu. nu ska jag forsoka se om det gar att lagga upp bilder pa bilddagboken.se anvandarnamn 'nitsirhc'.

ikvall vet jag inte vad vi gor. antingen gar till en pub eller spelar kort i the commonroom. jag maste saga att jag alskar staden och hostelet!!!

ciao

Dagen efter..

Nu har vi kommit pa att det visst gar att lana datorer pa bibban har. Det enda man var tvungen att ha var en legitimation och det har vi gatt om! Fortsatt skriva kommentarer, de ar jatteroliga att lasa. Mamma kom med en smart paminnelse igar, om man ska ringa till mig maste man sla 0044 eller +44 innan nummret. Och sanna, for mig ar det gratis, men for dig kostar det ;) Ehm, vart ska jag borja beratta vad som har hant (har ska det sta ett fragetecken, men jag hittar inget).

Vi borjar vanja oss vid att kolla at hoger innan vi gar over gatorna nu, sa da undviker vi att bli pakorda (forutom Linda igarkvall som var nara pa att bli pakord utanfor en av de manga pubarna). Tangentbordet ser annorlunda ut, men det borgar ocksa ga bra nu..

Igar sa gick vi ut, eller som man sager har, till en pub. Det var jag, Linda, Sara, Buster (svenska killen), Jake och nagra fler som jag redan har glomt namnet pa. Det borjade med biljard pa hostelet vilket alla verkara vara experter pa (Sanna, dom slar tillochmed mig!!!!!). Sen gick vi ca 200m till en pub dar det var FULLT. En av killarna som var med kande vakten sa vi slapp den langa kon. Dar satt vi ett tag och pratade och jag maste saga att det var lite svart att forsta och hora allting nar det var en massa musik och manniskor dar. Men det gick! Vi gick vidare till tva andra stallen sen och tillslut hamnade vi i biljardrummet igen dar jag satte min forsta boll! Nar klockan var frammat halv fem gick vi upp till rummet (dar det for ovrigt lag fem andra och sov) och somnade.

Idag ringde klockan halv nio tror jag. jag somnade om och vacktes av Linda. Efter varan havregrynsgrot och morot foljde vi med Sara dar hon hade intervjun och tio minuter senare gick vi tillbaka till hostelet. Till Sara skulle de ringa idag och om de inte gor det sa far hon inte jobbet.. Linda och jag fortsatter med varan charm och forsoker fa jobb, men an sa lange at det tomt hos oss.

Till kapten krok (gissar att det ar pappa, fragetecken) sa forstar jag faktiskt mycket mer an jag trodde. De flesta pratar inte sa grov dialekt. Ikvall blir det troligtvis en till 'pubrunda', bland annat till en rock-kareoke-pub. Troligtvis med samma manniskor som igar.

Igar gick vi forresten upp till ett berg\kulle och det kanns ordentligt i benen. Utsikten var otroligt vacker, men eftersom jag inte har nagon sladd till kameran kan det bli lite knepigt med att fa in nagra bilder. Staden blir jag bara mer och mer kar i, det ar sa otroligt vackert med kullersten, gamla hus, kullar, mysiga pubar och affarer blandat med nytt. En sak som Linda och jag konstaterade var att det finns vagbyggen har med. Det existerar inte bara i Norrkoping tydligen.

Nu ska vi sa smaningom ga och handla pa varan nya favoritaffar Lidl. Dar ar det billigt. Vi har aven gjort en deal med varandra, att nar en av oss far jobb sa far vi kopa en kaffe pa ett cafe! Sa jag hoppar sa otroligt mycket pa att Sara kommer lyckas sa att jag kan fa min efterlangtade kopp kaffe!

Jag tror att vi borjar vanja oss vid att bo i en resvaska nu och att man alltid maste diska allt man anvander tva ganger. En gang innan man aten och en gang efter. Toaletterna daremot ar ett mysterium. De gar att spola ibland. Det klurar vi fortfarande pa. Annars ar allt bra med oss!

Malin, dig saknar jag!

Fortsatt kommentera och ringa garna!
Ciao

stress stress

sitter pa internetstallet som vi hittade igar och stressar ihjal mig med att skriva om mitt cv eftersom jag hade glomt att skriva med ett personligt brev. men nu ar det fixat ska bara skriva ut det ocksa. nar vi ar klara har kommer vi att ga runt och hoppas pa att folk vill anstalla oss.

och det maste bara vara rykten som sager att det regnar i scotland. for vi har varit har i tre dagar nu utan regn en enda gang. pa onsdag ska vi ut och upptacka edinburghs krogliv med bland annat en svensk som vi har hittat pa hostelet. for ovrigt bor det en norsk blond tjej som heter christin pa samma stalle som vi bor.

till frukost ater vi en skal havregrynsgrot med superacklig mjolk. vid ca 3 eller 4 ater vi ett mal lagad mat (budgetvariant) och till kvallsmat lyxar vi till det med tva mackor var. igar blev det dock utan smor eftersom vi glomde kopa det. ibland lyxar vi till det med en morot!! kylskapen pa hostelet at smockgulla och man far mosa in allt man har kopt.

ehm. annars ar allt bra med oss. vi gick uopp pa en kulle dar bilden overst pa min blogg ar ifran och darifran sag vi ett vackert berg som vi tankte bestiga idag. nu ska jag printa ut cvna. fortstatt kommentera!

forresten har jag ett nytt nr som ni garna far ringa pa: 07812566389

ciao

FRAMME

Nu ar vi framme i kara staden Edinburgh, och som jag sa innan, staden ar jattevacker och mysig. Trots nagra "smaproblem" (sa som forsvunna bankkort osv) lever vi an sa lange. Det har inte regnat pa oss an och idag lyser solen. Hostlet ar lite speciellt och inte ett lyxhotel. Duschen ar pytteliten och toaletterna fungerar att spola ibland. Igar gick vi en prommenad pa kvallen och idag har vi gatt omkring hur lange som helt innan vi hittade en mataffar. Edinburgh castle ar hur vackert som helst.

Far mer info kolla resedagboken.se "lindasrum" och "zenayte"

Skriver sa snart jag kan igen!
Ciao

Förbereder mentalt inför SCOTLAND!

Nu sitter jag här med min kära LILLA syster Malin. Dagen har bestått av att fixa det sista inför imorrn. Malin tycker att jag ska ändra 'lilla' till 'stor', men tyvärr Malin, så fungerar det inte eftersom att du alltid kommer vara min LILLA syster.

Puss & Kram din STORA syster som kommer sakna dig massor när hon är i Edinburgh, och som vill påminna dig om att kolla på www.christinosterman.blogg.se regelbundet eftersom att den sidan kommer uppdateras och du kan då följa min resa.


Underhållning

Kom hem för en stund sedan från simskolorna. Hemma bjöds det på pizza och vi kom fram till att pappa hinner äta en hel pizza medans jag bara hinner äta knappt en halv. När han var klar och resten av familjen hade hunnit halvvägs hittade han en leksaks-klarinett som han började spela en massa melodier på. Mellan tuggorna klämde vi i och sjöng med i låtarna. Det var nästan 'så ska det låta' fast på riktigt.

Hur kan man inte älska karl för sin kilt?

Underbar och oförståelig dialekt


Snart, snart, snart..

Sitter och kollar på en karta över kära Edinburgh så jag inte ska känna mig helt lost när vi kommer fram. Och jag måste säga att jag redan älskar staden och hostlet innan jag ens har hunnit dit! Hostlet ligger supercentralt med alla 'viktiga' ställen så som shoppinggata, badhus, bibliotek (nej jag börjar inte alls låta som mamma) och det vackra slottet/borgen, allt detta inom fem kvarter ifrån där vi bor! Yes!

Väderprognosen på smhi däremot är inget jag sitter och hurrar över. Sol på söndag mogon och regn på eftermiddagen. Vi landar 15.30 lokal tid, dvs mitt i regnet. Men som tur är är jag väl förberedd för dåligt väder, med en underbar regnsjacka och ett prickigt paraply. Så på mig kommer det inte gå någon nöd.


Något att skratta åt!



Ruta ett: "Det är ett odjur till tusenfoting ovanför min säng!!! Ta bort den fort!
Ruta två: "Snällasnällasnällatabortden! Ta bort den nuuu! Det är det äckligaste kryp jag någonsin sett och den tänker äta upp mig när jag sover!

Någon mer som känner igen sig?

Söndag

I söndags åkte jag & Sara till Linda för att fira henne (egentligen åkte vi dit för att äta upp all tårta). När vi ringer på dörren håller hela hennes släkt på att åka därifrån. Vi hann säga hej till alla, men sen var de borta. Tala om dålig timing! Hur som helst satt vi oss ner och pratade en massa om våran underbara resa och allt kommer bli kanon har vi bestämt oss för.

I måndags åkte jag till tandläkaren för att ta en röntgenbild på min framtand, och gissa vem som fick den äran? Jo, min mor. Den läker snabbt och rätt, och det känns väldigt bra. Efter tandläkaren gick jag in till stan för att köpa med mig en kycklingsallad från 4kök, men det visade det sig att jag kom dit en halvtimme innan de öppnade maten. Besviken åkte jag hem och stannade till och köpte en färdigmat istället.. Snart ska jag iväg och ha simskolor och säga hejdå till alla barnen.

Ciao

Provpackning

Provpackningen är härmed avklarad, och jag kan vara lugn. 'Check-in-väskan' väger just nu 13kg, maxvikten för den är 15kg. Väskan för handbagaget är just nu i Kalmar, så den är lite svår att kolla vikten på.. Hur som helst har jag lite smågrejer på en sådär 3kg att packa däri + en sovsäck på 0.8kg för att vara exakt. Eftersom maxvikten på handbagaget är 10kg, är det nog rätt lugnt! Yes!

Alla viktiga papper är utskrivna och kopierade. Allt är genomtänkt och planerat. Kameran är laddad och tömd. Jag har till och med lagt fram det jag ska ha på mig under resan. Jag är helt enkelt redo att åka iväg! Synd bara att det är en vecka kvar..


Helgen i korthet

I fredags efter jobbet fick jag sällskap hem av Sara, Sanna & Linda. Som tack bjöd jag dem alla på finmiddag bestående av korv med bröd (vilket Sanna hade önskat). Kvällen blev väldigt trevlig med prat, kortspel och en halv thriller. Huvudpersonen i filmen var 'den elaka tjejen i Meangirls', vilket gjorde att det var lite svårt att ta henne seriöst som huvudperson i filmen.

Igår skulle jag börja jobba vid halv ett. Klockan tio över elva ringer telefonen och det visar sig att jag börjar jobba redan vid elva, så utan mat i magen kör jag iväg och jobbar till sex. Väl hemma duschar jag av mig lagret med fett som har fastnat över hela mig. Jag fyller även magen med mat innan jag åker iväg till Linda och kollar på film. Mitt i film nr2 (som jag har glömt namnet på igen) ringer Lindas bror och vi ska åka iväg och hämta upp honom. Men det visar sig inte vara det lättaste eftersom det är typ tre tusen lager med frost på bilen. Att skrapa bort frosten blev dagens träningspass!
Jag håller med Sara om att huvudpersonen i filmen gärna får 'göra lite mer med mig' ;) haha!

I morse blev jag väckt av mamma som ringer i telefonen, usch. Idag ska jag provpacka min stora resväska som inte får väga mer än 15kg, vilket kan bli svårt. Lite senare kanske jag ska iväg och äta tårta hos Linda med hennes släkt eftersom hon fyller år på onsdag. Och om en vecka åker jag!

RSS 2.0