Tarar, tarar och fler tarar

All min energi de sista tre dagarna har gatt till att forsoka halla tillbaka alla tarar. Varfor tanker du?

Jo, det ar sa att jag har bott pa samma stalle i snart sex manader (ett halvar!?!) och med ungefar samma manniskor. Eftersom vi bor "pa varandra" och ser varandra minst hundra ganger varje dag marks det valdigt mycket nar en person saknas. Som sagt vi ar som en stor familj och (nastan) alla alskar varandra, mycket. Forsok da forestalla dig hur det ar nar fyra av dina narmsta 'syskon' plotsligt lamnar hemmet inom loppet av tre dagar (varav du behover saga hejda till tre av dem inom loppet av tolv timmar). Det marks kan jag lova.

Hur som helst kommer tva familjemedlammar tillbaka ikvall/natt, Alex & Julian (Jo Kerstin och Mats, jag har hort att jag skriver mycket om Julian, men han ar min basta van, haha!). Ikvall har aven jag och Linda planerat att ga nagonstans och "prata om allt", har inte blivit sa mycket av det men nu ska vi ta chansen!

Jag ar ledig imorrn, sedan vantar bara fyra dagar kvar pa jobbet innan det ar dags for en liten skottland-tripp och sa smaningom aka hem till gamla Sverige igen. Om nagon ar intresserad av att veta, sa ser det ut som att jag kommer hem 15e maj till Norrpan.

Det var allt. Tack och hej leverpastej rakapparat blomkruka och gurka!

Allt efter kroatien

Sa vi kom hem fran Kroaiten pa onsadgsnatten och pa torsdagen var det BBQ och biljardtavling pa Belford. Biljarden vann jag bade min singel och dubbelmatch, dock forlorade vi efter sudden death.. De som spelade denna gang var jag, Linda, Sara, Kerry, Chris, Kane, Mark och Carl

Mark och Kane pa BBQ


Detta ar vad vi roar oss med pa kvallarna/natterna





Igarkvall bjods det pa Celtisk dans. Det var jag, Whitney, Prue, Janice, Chris, Mark, Kane och Bradford som hade en helt underbar tid. Superkul!!

Kane, Bradford, Mark och Chris


Celtisk dans



Idag har jag mest tagit det lugnt och kopt lite turistgrejer. Jag och Chris satte oss i underbara Princess Gardens och njot av solen. Ikvall blir deft BBQ och avskedsfest for Kerry..


Kroatien

Kroatien var allt utom sol och varme. Vi hade regn alla dagar och jag fick ga omkring i lika mycket klader som jag brukar ha pa mig hemma i Edinburgh. Dock hade jag det fantastiskt roligt och tre helt underbara dagar med nagra av de manniskor jag alskar mest.
Resan kunde inte ha en samre start.. Prue kom inte ombord pa planet eftersom nagot hade blivit fel med hennes onlinecheckin, sa det blev bara jag, Ellie och Julian som motte upp Alex och Whitney i Zadar. Forsta kvallen var supermysig. Vi satt i sofforna i vardagsrummet och bara pratade hela natten lang om allt som har hant under de senaste fem/sex veckorna.

Dag nr1 gick till att utforska staden. Vi bodde pa ett stalle ungefar 1,5timmars prommenad till stadens city, sa vi vandrade omkring ett par timmar innan vi tog bussen tillbaka hem. Whitney och jag satt i hammocken pa baksidan av huset och blickade ut over vattnet och bara pratade tills Craig och Steve dok upp bakom hornet. (tva vanner till Mark som skulle mota upp oss i Zadar) Det blev matlagning och mycket prat hela kvallen. Nagon (Whitney och jag) klackte ur sig iden om ett nattbad och vattnet var svinkallt!!

Dag nr2 tog vi en liten sovmorgon pa. Runt ett gick jag, Whitney, Julian, Steve och Craig for att hitta "vatten-orgeln" eftersom vi inte hade hittat den dagen innan. Det ar en orgel som spelar ljud varje gang en vag slar emot den. Lite svart att beskriva, men ack sa haftigt! Ater igen gick vi in till staden och saklart borjade det regna nar vi hade hunnit ca 100m. Eftersom jag hade forstort mina vita skor kvallen innan (jag hade klivit i rod lera nar vi skulle ga ner till vattnet for att bada) fick jag springa runt i mina gladiatorsandaler med strumpor i, vilket inte var det basta valet i regnet.
Da vi kom hem hade Alex och Ellie fixat snax till oss. Sa vi satte oss ner och mos tills Craig och Steve kom in till oss med en flaska vin, da blev det kortspelade och annu mer prat.

Dag nr3 spenderade vi i en nationalpark ungefar tva timmars korande fran Zadar. Det var fantastiskt vackert, men vadret kunde som sagt ha varit battre. Innan vi tog flyget hem satte vi oss i tradgarden med en pizza och en ol i solnedgangen och pratade om allt som hade hant. Det var supermysigt. Sedan vantade flygresan hem for mig, Ellie och Whitney medans killarna stannade kvar och ska resa runt ett tag till..

Men som sagt. En helt underbar resa!
Alex och Julian fixar frukost


Utsikt fran en av balkongerna


Pa vag in till city


Gatan vi bodde pa


Mina "vita" skor


Pa vag in mot city i regnet


Steve och Whitney pa bussen hemat


Nationalparken


Craig kor stenhart pa armhavningen framfor vattenfallen


Vackra naturen


Ellie, Whitney och jag


Ganget (Alex, Steve, Craig, Julian, jag, Whitney och Ellie) i solnedgangen precis innan vi tog taxin in till flygplatsen..

Mot Kroatien

Jag ar redo att aka! Packningen ar klar och biljetterna ar antligen hittade. Skont.

De senaste dagarna har gatt at till att rakna ner infor resan samt min semester. Sa nu har jag en vecka att njuta av innan det ar dags att ga till jobbet och saga upp mig :) Vilket med andra ord betyder att det bara ar fem jobbardagar kvar.

Tiden bara rinner ivag och det ar snart dags for mig att lamna Edinburgh och aka hem till Sverige. Det borjar kannas sorligt redan nu.

Men nu ska jag inte sitta har och norda mer, utan snart vantar lunch pa RED FORT!


Mys under stjarnorna

Igar kvall blev det riktigt mysigt. Det borjade med utbytet av secret-easter och jag fick en chokladkanin gjord av Lint-choklad av Victor :) Supergott! (Hela kroppen finns kvar utom oronen) Sedan gick jag och Cat ner till stationen for att mota upp Chris. Det gick val sissodar..
Vi letade upp perrongen dar taget fran London skulle komma och satte oss ner och vantade. Med oss hade vi en skylt och chokladagg som vi skulle overraska honom med. Helt plotsligt hor vi ett harklande bakom oss och dar star Chris..! "What!?" tanker vi och hoppar upp med skylt och allt for att forsoka overraska honom lite.. Vi fick sedan forklarat for oss att han inte hade tagit taget fran London, utan fran nagon annan stans. Sa vi hade bara tur att taget kom in pa perrongen bredvid.

Hur som helst. Runt klockan tio gick Linda, Kerry, Pavel, Cat, jag och Chris upp till Calton Hill dar vi satte oss med gitarren, lite vin, en filt och massa klader och kurade ihop oss tatt bredvid varandra. Himlen var stjarnklar och vi satt dar i en timme och bara pratade, pekade och tittade pa stjarnorna samtidigt som Kerry och Linda klinkade pa gitarren i bakgrunden. DET ar ett bra satt att spendera paskdagskvallen pa. Supermysigt med andra ord!

Nu vantar middag pa Castle Arms med Prue, Chris och Pavel. Sedan har jag tva dagar att njuta av innan helvetes-jobbet borjar igen. (Jo mamma, efter idag far jag saga sa om jobbet)

Ciao!
(ja, jag ar i stort sett frisk nu!)

Glad Pask!

Sitter hemma idag, skulle egentligen jobbat men kroppen ar for trott. Feber, ont i halsen och genomforkyld, kan inte bli en battre pask.. Tvingade mig ut idag for att kopa mitt "secret-easter-egg" till Kerry. Det blev en chokladnallebjorn och nar kassorskan fragade om hon skulle skriva nagot pa det kom jag snabbt pa "To my husband". Sa forhoppningsvis kommer han uppskatta det!

Annars tror jag inte att det har hant nagot mer forutom att Chris kommer tillbaka nagon gang idag och jag kan inte vanta tills jag far se honom igen!!
Julian som reser runt i Spanien blev ranad pa hela planboken och har darfor inga pengar. Sa den stackarn kommer tillbaka till Edinburgh pa tisdag tror jag att ryktet sa..

Sa imorrn blir det choklad-aggs-utbyte samt att smaka nagot bakverk som Kerry skulle fixa, 'hot X bun' kanske det hette...

Schemat for framtiden ser ut sa har:
- 12/4 Chris kommer tillbaka
- 12/4 Secret-easter
- 13/4 eller 14/4 Julian kommer tillbaka
- 19-25/4 Betald semester
- 19-22/4 Croatia
- 24/4 PAPPAS FODELSEDAG!
- 25/4 Kerrys avskedsmiddag
- 28/4 Prue aker
- 29/4 Kerry aker
- 29/4 Whitney & Alex kommer tillbaka
- 3/5 Ev. sista jobbardagen
- 6/5 Shettlandsoarna (?)
- 15/5 eller 17/5 hem till Sverige (?)

Bilder fran St Andrews

Denna ledig dag borjade med frukost/luch/middag pa Red Fort och sedan blev det en promenad till den botaniska tradgarden med Linda, Sara, Mark, Ellie, Victor, Cat, Bradford och Angela. Riktigt kul och mysigt! Dock hade jag inga batterier i kameran, sa hall utkik efter bilder pa Saras/Lindas resedabok istallet!

Men har kommer mina bilder fran St Andrews:
Utsikt fran slottet


Vid slottet


Stranden nedanfor slottet med staden i bakgrunden


St Andrews Castle


Rester av the cathedral och Kyrkogard


Skuggbild


Sara med alla monument i bakgrunden


St Andrews Golfcourse - varldens aldsta golfbana som "fodde" golfen


Golfbanan


Tar en paus pa klipporna


the Beach

Sommarvader

Jag tror att jag har borjat byta ut mitt skrivande mot bilder. Sa nu blir det andring pa det!
Idag har jag jobbat och dagen borjade med att en tjej kom och fragare var hon kunde tomma sin papperskorg. Jag pekade pa den svarta plastsacken pa min 'trolley' och nar jag kom tillbaka lag det en stinkande spya blandat med cola dar. En underbar start pa dagen med andra ord.

Hur som helst, jag och Sara var lediga samma dagar denna vecka namligen onsdag och torsdag. I onsdags borjade vi dagen med en loprunda (!!!!!), och fortsatte med frukost och duschning. Tog en prommenad i underbara Princess Gardens och nar vi kom tillbaka skulle ett gang ivag och spela fotboll, sa jag hakade pa. Blev lika svettig igen, sa det blev en dusch och matlagning. Kvallen avslutades med annu en prommenad.

I torsdags tog Sara och jag bussen mot St Andrews. Efter tva timmars bussakande i en buss (varre skick an gamla NKK-bussen) dar choufforen trodde att det var en rallybil han korde, madde ingen av oss allt for bra. Sa vi borjade med att kopa en kaffe och ata vindruvor samtidigt som vi satt i linne och uppvikta byxor med utsikt over slottet, havet och sandstranden.
Hela dagen var underbar! Stralande sol och ca 20 grader varmt. Sommar kallas det! Det vi sag var saklart varldens aldsta golfbana, nagra gamla monument, hamnen, stranden, universitetet osv. Ska lagga upp bilder, men kameran ligger tva vaningar upp...

Idag blev det jobb och sedan en loptur. Nu haller jag pa att svalta ihjal, sa det ar nog dags att laga nagot att ata!
FORRESTEN AR DET BARA TVA VECKOR OCH EN DAG KVAR TILL KROATIEN OCH MIN SEMESTERVECKA!

Ta hand om er allihopa!
Ciao!

RSS 2.0