24. November

En månad kvar till jul och det är snö ute! Myskänslan skulle varit på topp om det inte hade varit för min 2km höga plugghög som ligger bredvid mig och ropar: "Christiiiiiinnns samvete... Hohooo...?".
Jag har bestämt mig för att bita ihop de sista dryga 3 veckorna nu och bara ge järnet! Spelar ingen roll hur mycket plugg och panik jag får, tre veckor ska jag minsann klara.. SEN är det jullov i en månad :D

Tittade på Harry Potter-filmen igår med Jenny & Julia :) Dom är alltid lika mysiga och roliga (filmerna alltså!), dock var denna lite seg, men jag antar att det kommer bli mer action i del2. Eller det hoppas jag i alla fall!

Dagens schema såg ut som följande:
  - 8-10: Matteföreläsning om Implicitit Derivering, Derivata av en Invers funktion och allmäna egenskaper hos deriverbara funktioner.
  - 10-12: Matteövning
  - 12-13: Lunchföreläsning av Manpower proffessional
  - 13-15: Matteövning

I morgon:
  - 8-12: Fysikföreläsning.
Och på eftermiddagen blir det matteplugg, ifatträkning av tisdagens fysikuppgifter och seriös simning.

Fredagen ser ungefär ut som idag, förutom lunchföreläsningen. Jag vet, matten känns så oerhört motiverande för tillfället..

21. November

Igårkväll roade jag mig med en lite annorlunda lördagskvälls-sysselsättning. Jag gled omkring på golvet i lägenheten med handdukar på fötterna och gjorde golvet skinande rent! Det var inte alls så tråkigt som det låter - med bra musik fungerar det mesta!! :)

Idag har jag räknat ifatt byggnadsfysiken som jag missade i torsdags och läst igenom anteckningarna. Ska även fixa klart självbedömningen av talet jag höll för två veckor sedan och göra ett försök till att räkna ifatt med matten. Wohoo vilken kul dag..

Snö i Skåne!?!?

Ja ni hörde rätt! Det har snöat ända sen 9-tiden idag och det snöar fortfarande! I alla fall om man ska lyssna på "skåningarna". Om man ska tro på mig så har det varit snöblandat regn mest hela dagen förutom då jag gick till affären, då snöade det minsann! I vilket fall ligger det en vit hinna över gräsplanen utanför mitt fönster nu.

Har haft en livlig diskussion om pulkaåkning och snö idag i skolan, det var jag mot ett antal skåningar. De påstod att det kallas snö då det ligger precis täckt över marken för att man ska kunna åka pulka två gånger innan man åker på gräset. Det höll jag inte riktigt med om. Snö är ju för sjutton då man halkar iväg till bussen, eller då man kan åka pulka minst 10ggr utan att gräset kommer fram.. Men men.. Jag har i alla fall en massa matte och fysik att se fram emot i helgen. KUL...

Från mitt fönster i morse


Samma vy ett par timmar senare


Och jag lagade min första soppa idag som blev supergod!

19. November

Idag hade jag bestämt mig för att äntligen gå iväg till skolan efter att ha legat hemma i förkylning i två lååååånga dagar. Så jag vaknade direkt när klockan ringde, hämtade min tidning, tinade upp bröd till frukost, fixade mig iordning, kokade kaffe till min kaffetermos och sen gick jag ner till cykeln i källaren. När jag skulle låsa upp cykeln insåg jag att det var ganska tyst och lugnt och inte en massa andra studenter som springer iväg till skolan. Då insåg jag plötsligt att vi börjar vid tio idag och inte klockan åtta!

Jag som hade planerat att gå hem efter skolan och koka soppa till lunch. I stället får jag försöka leta fram något ur min tomma kyl eller frys, men för att se det positivt - Jag har ju två timmar på mig!

18 november - Äntligen börjar jag krya på mig!

Vaknade upp imorse och insåg att jag för en gångs skull har kunnat sova hela natten. För en gångs skull har jag inte vaknat av en hals som försöker döda mig långsamt eller en näsa som aldrig slutar rinna. Skönt tänkte jag och klev in i duschen. När jag klev ut därifrån insåg jag att jag inte har några som helst rena kläder och därför håller jag nu på att köra tättmaskin nr 3 (av 4). Jag har även passat på att diska mitt enormt stora diskberg, betala räkningar, läst tidningen (jag är från och med idag och en månad frammåt prenumerant på Skånska Dagbladet) och att ringa till morfar och gratulera honom!
En ganksa produktiv dag för någon som är förkyld, till skilnad från igår då jag på 4 timmar lyckades äta en klementin.. Men jag börjar känna att restan av dagen får spenderas vilandes i sängen..

Jag känner att jag behöver lite färg och kreativitet i den grå och mörka vardagen och därför har jag bestämt mig för att måla en tavla till min lägenhet. Dessa bilder har inspirerat mig något enormt:

dessa två är från: www.wall44.com




Dessa är hämtade från www.hellomiami.blogg.se

"Pensionärsjävlar"

Har suttit i 40min och asgarvat ensam i min lägenhet. Saknar man ett skratt är det bara att gå in på kanal5play.se och klicka sig fram till "Pensionärsjävlar", roligare program finns ju inte!! Haha!

Var i Malmö i lördags, lunchade med Marie-Louise och Ebba (vänner från Australien). Blev thaimat, mycket skratt prat då vi hade mycket att prata ifatt om! Kortfattat kan jag säga att båda mår bra och kämpade på med tillvaron.
Efter lunchen gick jag och Ebba runt ett tag och letade efter födelsedagspresent till hennes bror och efter det hämtade Patrik (en av kusinerna) upp mig för en kaffe. Jenny och Annelie (från klassen) kom och höll oss sällskap ett tag innan jag och Patrik körde iväg till min andra kusin, Per, aka Patriks bror. Där hade Per ett par vänner hos sig och tillsammans drack vi glögg :) Därefter skjutsade Patrik iväg mig till Gustavs (en i klassen) födelsedagsfest, som för övrigt var anledningen till att jag från första början bestämde mig för att åka till Malmö.
Då Gustav alltid äter keso, kanel och äpple, köpte vi kanel till han som present. På festen var det mycket trevligt folk och det var väldigt kul att träffa folk från skolan i en annan miljö. På söndagmorgonen satte jag och Jenny oss på tåget hem till Helsingborg igen. 

I går gjorde jag absolut ingenting förutom att fylla i en av rabatterna i mitt "välkommen-som-nyinflyttad-till-Skåne-brev", dvs gratis prenumeration på Skånska Dagbladet i en månad. WOHOO!

Idag stod Matteföreläsning, matteövning och en föreläsning i miljövetenskap på schemat. Hade hål mellan 12-15 så då passade jag på att åka hem och göra korvstroganoff-matlådor och räkna ifatt matten.


Har tänkt att jag ska vara lite kreativ och pynta min ytterdörr (fast på insidan) med lite färgfulla teckningar! Känner att jag behöver något som lyser upp i vintermörkret.

Pappa: ett exempel på en hävbar diskonitinuitet är då limes av f(x) går mot noll och f(x)=(sinx)/x. Då går det att göra f(x) kontinuerlig genom att omdefinera den genom att lägga till funktionen g(x)=1, då x=0.



Kontinuerliga funktioner:

  • f(x) är kontinuerlig i punkten x-noll, då x-noll tillhör definitionsmängden, om limes f(x), då x går mot x-noll, är lika med f(x-noll).
  • f(x) kallas kontinuerlig om den är kontinuerlig i varje punkt i sin definitionsmängd.
  • Punkter där f(x) inte är kontinuerlig kallas diskontinuitetspunkter, även kallat singulariteter.
  • Varje elementär funktion är kontinuerlig i sin definitionsmängd.
  • I vissa fall finns det även funktioner som har en hävbar diskontinutet.

- Tänkte bara dela med mig av dagens matteföreläsning! Enjoy!!


10:e November

Ute är det mörkt och kallt. Inne sitter jag och försöker skriva ett lexikon från det matematiska språket till det svenska. Annars har det inte hänt mycket nytt..

Ja, sehr gut!

Nu har min tyska vän, Isi åkt hem från hennes besök hos mig och Helsingborg. Helgen har varit helt underbar och vi har haft konstant roligt. Nu är jag tillbaks i verkligheten igen och verkligheten sa till mig att hålla tal idag. Ämnet var "min gamla skola" och jag fick positiv kritik från läraren och de som bedömde mig, vilket kände skönt. Nu håller jag på att skriva en självbedömning samtidigt som jag tittar på videon från mitt tal. Måste säga att det är väldigt nyttigt att titta på sig själv såhär i efterhand.

Isi & Jag på prommenad


Nere i norra hamnen


Kärnan


Pizzabak


Våran supergoda pizzza


Helg hos Lyzell

Åkte ut till min moster på gården i fredags och där jag blev bortskämd med god mat och mycket ridande (även lite matteplugg). Kort sagt - underbar helg! Kom hem igen i lördags kväll och försökte sova, trots att det var fest på våningen ovanför. Utmattad som jag var lyckades jag somna väldigt snabbt, tur nog.
Igår åkte jag och Malin ut till Väla (stort köpcenter här i Helsingborg) och även IKEA. Jag köpte mig en underbar termos-mugg, stickad varm tröja, öronproppar, ljus och ljusfat samt en mys-belysningslampa. Så nu har mysfaktorn höjts i lägenheten något enormt! Malin fick däremot för sig att det var en briljant idé att köpa med sig ett soffbord från IKEA. Det tyckte jag med tills vi klev av bussen och skulle frakta hem den stora kartongen på två rangliga cyklar genom halva stan. En knapp timme senare var vi i allfall hemma hos Malin, utan att ha tappat paketet på marken n enda gång!

Idag hade vi matteföreläsning mellan 8-10 och sedan övning mellan 10-12, och matten blir ju inte lättare direkt.. Sitter nu och finslipar på ett tal jag ska hålla om "min gamla skola" nästa måndag. Vet inte riktigt vad jag har att säga om Eber..

Två små tjockisar


En annan liten söntnöt


Avkoppling om något

RSS 2.0