Hemsk natt!

Usch, har inte sovit bra alls inatt! Hade mardröm efter mardröm och vaknade kallsvettig hela tiden. Och vad drömde jag om då? Man skulle kunna tycka att det vore logiskt om mardrömmarna handlade om skolan eftersom jag har tenta imorrn och på lördag, men icke!
Jag drömde nämligen om att jag gick omkring i en bokaffär och helt plötsligt satt jag och tjuvlyssnade bakom en hylla. Det var några som försökte dra med folk i en tävling som gick ut på att man skulle sno så många biceps-muskler som möjligt, bokstavligt talat alltså. Folk började ta tävlingen mer o mer seriöst tills det var en som hade uppfunnit någon slags pistol som sög ut musklerna om man sköt med den. Precis innan jag vaknade var det massor på biblioteket som sprang omrking med armar som bara hängde och dinglade som spagetti för att dom hade blivit av med sina muskler..! Ja ni hör ju själva hur hemskt det låter..

Imorse bjöd cafeterian i skolan på luciafilka bestående av lussekatt och kaffe! Mycket gott och en bra start på dagen. Fick även se ett kort och lite halvtaskigt luciatåg!
Resten av dagen kommer jag att repetiera allt inom Hysbyggnadstekniken inför tentan imorrn.. Och resten av veckan kommer spenderas nergrävd i matteboken. MEN på lördag eftermiddag får jag ett låååångt och välförtjänat jullov :)

För exakt ett år sedan spelade vi lucia-kubb i Hyde Park i Sydney


Och självklart kollade jag och Marie-Louise på luciatåg i Svenska kyrkan!

. . .



Saknar dessa tider då livet lekte!


Tid

Tid är nog en av livets mest oförståeliga ting. Ibland har man hur mycket tid som helst medan tiden i nästa sekund är som bortblåst! Jag förstår inte!
Nyss tyckte jag att jag hade hur mycket tid som helst fram till mina två tentor innan jul, och nu har jag bara ett par dagar kvar. Vad hände?

Min vecka i korthet:
  - Pulka
  - Tentaplugg
  - Sektionsritande
  - Plugg
  - Helt stopp i avlopp
  - Besök av rörmokare
  - Ännu mer plugg
  - Träning och en jäkla träningsverk som aldrig går över

Ikväll ska vi till Tivoli (en bar) och se på Idolfinalen. Jag menar personalen där "känner ju faktiskt Jay" ;)

Malin redo för pulka


Jag, med vad som måste vara skånes brantaste backe i bakgrunden!

Pepparkaksbak!

Igår hade jag, Jenny och Annelie julmys hos mig. Som blivande ingenjörer byggde vi världens snyggaste pepparkakshus! Det blev ett sexkantigt hus, tre vångingar högt med ett supersnyggt torn på toppen ;) Jag passade även på att springa runt på loppis med Jenny i ett par timmar och köpte mig två julgranskulor i guld som jag hängde upp i mitt fönsteroch två ljusskålar!

Det krävdes lite ritningar innan vi kunde börja byggandet


Utan kavel får man vara påhittig


Alla delar som ska pusslas ihop


HUSET ÄR KLART!!


Och såhär mysigt blir det när man sätter in ett ljus :)


Såhär mysiga och fina är mina nya ljusskålar

1:a December

Åh vilken julstämning jag är i nu! De senaste dagarna har varit helt underbara :)

Familjen var på besök i helgen och det bjöds på allt mellan prommenader, kortspel, matlagning till att besöka parker, ha snöbollskrig och dricka kaffe. Helt klart en superhelg!

Pappa & Malin


Malin & Mamma


När familjen åkte vid lunchtid på söndag tog jag mig en sväng på stan med Jenny. Det var nämligen jul-mys-marknad. Massvis med julstånd, juldekoration, snö och folk. Vi vandrade omkring ett bra tag, njöt av gratis glögg och pepparkakor och sken som solar. Vi kikade även in hos tomten, drack kaffe och titade på invigningen av ljus-spelen på kärnan. 
I måndags var det skola som gällde och igår flyttstäd i gamla lägenheten. Då vi inte hade lämnat några lampor kvar städade vi så gott som vi kunde. På vägen hem stannade jag till hos Jenny och bjev bjuden på paj och massor med te. Satt och pratade hur länge som helst innan jag halkade hem med min städhink i handen och knallröda vinterjacka. Kände mig lite som rödluvan!

Idag var det matte på förmiddagen, käkade sedan lunch hemma och fortsatte med matten tills Louise kom och skulle hämta nyckeln till sin lägenhet två våningar ovanför mig! Hennes lägenhet är precis som min fast spegelvänd. Det blir lite knas i huvet när jag är van vid min!
Vid femtiden gick jag hem till Malin och lagade mat tillsammans med henne och sen tog vi en prommenix till stan. Hon hade nämligen inte sett ljus-spelen än, och snäll som jag är höll jag henne sällskap. Jag hade på mig precis lagom med kläder i kylan och prommenaden blev hur mysig som helst! Nu är jag minsann i julstämning :)

Ljus-spelen på kärnan bekriver sig bättre på bild:






Malin mitt bland julmyset


Nej nu säger jag godnatt!

RSS 2.0