Julian ar underbar!

I forrgar nar jag kom hem fran jobbet sitter Julian och Alex i receptionen. Och direkt nar jag kommer in innanfor dorren pekar Julian pa mig och sedan pa platsen dar han sitter. Okej tanker jag och gar misstanksamt fram mot honom. Nar jag kommer fram utbrister han 'Christin, I've missed you, where have you been the last weeks? You used to be so cool' och ger mig en gigantisk kram!! Sa hela kvallen gick till att prata ifatt om allt som har hant den senaste tiden och det var mycket trevligt.
Efter en lang diskussion kom vi fram till att det var for att han har bytt rum som det kanns sa tomt. Annars brukade vi alltid ha ett skitsnack om allt och alla, i varat rum jag kom hem fran jobbet och innan han skulle ivag till sitt jobb. Men det har vi inte langre och fasen vad jag saknar det!

For ovrigt bor det varldens skummaste manniskor i mitt rum, och jag tycker inte om nagon av dem, forutom Jake som jag alskar! Jag vet inte hur det borjade, men vi driver alltid med varandra till max och det ar sa roligt! I rummet bor det en svensk kille som tror att han ar basta van med mig, men han ar bara vadligt konstig. Det bor ett sweitsiskt (hur stavas det?) par som sover i samma sang, trots att de har tva, samt en spansk kille (tror jag) som jag har sett i ungefar tva sekunder.

Nu har jag tva dagar ledigt fran jobbet med start imorgon och dessa dagar kommer ga till att bli frisk eftersom jag nu ar sjuk. Pavel (svenska killen i mitt rum) ligger i sangen med feber och troligtivs halsfluss och jag vet minst fem personer till pa hostelet som borjar kanna ont i halsen eller som redan har det. Sa min plan for kvallen ar att dricka te, ata notter, titta pa en film och sova tidigt och lange imorrn.

Cocktail-partyt i sondags (bilderna dar alla har klanningar) var fruktansvart roligt och jag har nog aldig skrattat sa mycket och lange at en person (inte ens at Mark nar han akte ner for halva Arthurs Seat) som jag gjorde at Bradford och hans dans. Folk pratar fortfarande om den, och han har blivit lite av en legend.

Hoppas att allt ar bra med er alla hemma!?
Puss och Kram fran Christin!

Bilder

Orkar inte skriva sa mycket, darfor lagger jag upp lite bilder istallet.. Allt ar bra med mig, forutom att jag har svinont i halsen och huvudverk.. Jag lever!

Sno i Edinburgh!?!


Emily, Jo, Jordan, minns inte vad killen heter, och Bradford bakom


Emily, Whitney och jag


Julian, jag och Linda


Linda ovar infor biljardtavligen

Besok

Sitter och tanker pa vad som har hant under alla dagar som jag inte har skrivit pa bloggen..

  • Chris har akt till London och kommer tillbaka om ca 1-2manader
  • Julian ska flytta upp till the Staffroom
  • Jane har flyttat till en lagenhet (betyder att det nu bara bor tre pers i mitt rum)
  • Dan kommer nog flytta in i mitt rum (da blir vi alltsa fyra)
  • Kerry och jag har forlovat oss, med min toffs som forlovningsring ;)
  • Lindas familj har varit pa besok
  • Ett besok pa 'the National museum of Scotland' tillsamans med Julian, Jo och Prue, samt med en otroligt bra guidning/rundvandring
  • Mamma och Malin kom och halsade pa mig
  • Jag hade en av mitt livs roligaste natter i onsdags
  • Det har snoat och 'the Staffroom' har nu blivit stadat!

Som sagt, nu har jag precis vinkat av mamma och malin pa busshallplatsen och det var valdigt trevligt med ett besok. Det kandes roligt att jag for en gangs skull var den som guidade, trots att mitt svar pa allt var "Det ar nog parlamentet" nar mamma undrade om alla byggnader. Mamma alskade, precis som Lindas bror Andreas, alla de sma mysiga granderna och miljon i min statsdel 'old town'. Daremot Malins svar pa vad som var bast med Edinburgh var "att fa traffa dig saklart!"

Det jag bland annat hann med att visa dem var:

  • Slottet, dagtid samt nattetid
  • the Royal mile (huvudgatan)
  • Alla parlament
  • Arthurs Seat och Holyroad Park
  • Calton Hill
  • Princess Street
  • Ramada Hotel (mitt jobb)
  • Hostelet + alla manniskor
  • Den indiska buffen for £6
  • Bibban
  • Subway
  • the Scotsman (som pressbyran hemma) samt han den trevliga som jobbar dar
  • Andy Chung (OBS, Malin lyckades komma in trots 18-ars gransen, tack vare mitt charmiga leende)
  • Mysiga fik
  • Princess Gardens samt 'blomsterklockan'
  • Samt ett Skottskt regnvader och snoovader

Jag tror att helgen var uppskattad fran deras sida och fran min sida var det helt underbart, och pappa du ar valdigt valkommen hit!! Saknar dig!!

Lite bilder kommer laggas upp nar mitt USB-minne bestammer sig for att fungera.. Nu ska jag hem och ata upp alla mina muffins och apelsiner :) For ovrigt kommer Scott tillbaka idag!!!!!

Hor garna av er!
Ciao


Bilder

Om nagon kanner for att skicka nagot till mig, exempelvis ett forsenat julkort eller en chokladkaka sa bor jag pa adressen;

Christin Osterman
65 Cockburn street
Edinburgh EB1 1BU


Jo, Christin & Sara pa lunch


Julian


Utanfor 'Hogwarts-slottet'


Chris, jag och Dan


Keith, Kerry och jag


Jag ute pa prommenad i blasten med Arthurs Seat bakom mig

Mysig lunch

Igar fixade Kerry frukosten at oss alla (nastan), det blev supergott brod med macon, scrambled eggs och ost. Mumsfillibabba ;) (Kerrys favoritfras pa svenska). Dagen vet jag inte riktigt hur den spenderades, minnet ar bra med kort.. Vi lagade mat sent pa kvallen och efter maten foljde jag med Sara och Linda till 'Frankenstein' (en pub) for att mota upp nagra foredetta arbetskamrater till Sara och Linda. Vi alla tre korde pa isvatten dar. Frammat tolvslaget gick Sara till hostelet och sov, medans Linda och jag gick vidare till the Globe for att mota upp nagra fran hostelet. Aterigen drack vi isvatten (vill bara fortydliga att man kan ga ut utan att dricka nagot med alkohol i).

Pa the Globe traffade jag antligen Henry! Eftersom han tappade bort sin mobil pa nyar har jag inte hort nagot fran honom sedan boxingday (annandag jul) sa det var underbart att se honom igen! Vi satt och pratade ifatt om allt som hade hant den senaste tiden och han gjorde min kvall underbart rolig.
Sa smaningom stangde Globe och jag foljde med Jo, Dan, Henry, Prue till Cabaret Voltaire (en klubb med urusel musik). Var dar i ca fem min innan jag och Dan gick tillbaka till hostelet for en omgang biljard och sedan sangen..

Idag var det meningen att vi skulle vakna vid halv elva. Jag vaknade, duschade, at frukost och klockan blev runt tolv utan att jag hade sett en skymt av varken Sara eller Linda. Det visade sig att de precis hade vaknat da. Sa jag tog en svang till Boots dar jag kopte lotion och nar jag kom tillbaka skulle de andra ut pa en spring-runda. Jag foljde istallet med Jo, Julian, Prue, Sara (fran sydafrika) och Christoffer (rumskamrat till mig, valdigt trevlig) till ett muslimskt stalle dar vi at lite mat och nanbrod med vitlok. Jattemysigt stalle!
Hemma spelade vi biljard. Jag och Jo mot Prue och Christoffer. Maste saga att jag och Jo ar ett team i sarklass. Vi vann bada matcherna och spelade supersnyggt ;) Maste tyvarr meddela Sanna att jag numer AGER pa biljard.

Ikvall kommer Lindas familj hit!
Ciao

uppdateringsdags

Som sagt. Sverige forlorade matchen mot Kanada. Innan matchen hade jag och Alex (kanadensare) slagit vad; forlorar kanada maste han lara sig den svenska nationalsangen (pa svenska saklart) och forlorar sverige maste jag lara mig den kanadensiska. Tyvarr vet vi alla att det var Sverige som forlorade och mina tva dagar sedan dess har gatt till att plugga pa texten. Kvallen efter matchen (maste bli i forrgar?) foljde jag med Julian, Alex, Mark och en tjej som jag har tappat namnet pa till the Whistle for lite livemusik. Innan vi gick skrev Julian upp texten pa nationalsangen i mina hander sa att jag skulle kunna lara mig den. Jag kan stolt beratta att idag (tva dagar senare) kan jag nu de tre forsta meningarna!
Da vi kom hem fran Whistle spelade vi en omgang Dart vilket JAG forvanandsvart vann. (Behover dock inte beratta att jag blev utklassad av Alex omgangen efter).

Igar. 7/1
Stallde klockan pa kvart over elva for att hinna fixa mig iordning till 12. Da var det namligen dags for vandring! Jag, Mark, Alex och Julian borjade varan vandring upp mot Arthurs Seat ('berget' i narheten som Linda jag och Sara var uppe pa i borjan). Jag holl taten och pojkarna ursaktade sig hela tiden for att de saktade ner mitt tempo, men tillslut kom vi upp till toppen och eftersom vadret var skit sag vi knappt nagot over staden. Trots det var vi pa bra humor och vandringen fortsatte ner mot baksidan av berget for att besoka Scotland/Edinburghs aldsta pub.
Det var nu det roligaste hande. Graset och stenarna var svinhala pga fukten i luften och vi tog oss sakta och forsiktig ner for sluttningen. Helt plotsligt borjar Mark springa ner for en grassluttning med armarna over huvudet och ser ut som en galning/idiot. Utan att nagon hinner reagera halkar han och faller rakt pa ryggen och glider ungefar fem meter innan han stannar. Julian och jag viker oss av skratt, och jag har nog aldig garvat sa mycket i hela mitt liv!!
Besoket pa puben var jattemysigt. Vi tog en varsin ol och delade pa en skal pomme innan vi borjade ga tillbaka hemmat.

Pa kvallen blev det middag med tjejerna fran jobbet, Saray, Klaudia och Ewa. Jattemysigt och jattegod mat blev det. En massa skitsnack om allt och alla innan jag Ewa och Klaudia gick tillbaka mot stan. Tjejerna slappte av mig pa the royal mile pub innan de gick vidare mot whistle. Kvallen avslutades med film uppe i Dans rum och jag vaknade dar i morse vid tio.

mina hander med nationalsangen


Mark och Julian pa Whistle


Mark, Alex, Julian nastan uppe pa toppen av Arthurs Seat


Scotlands/Edinburghs aldsta pub


Middag med tjejerna, Saray, Ewa, jag och Klaudia

Nyar mm

Ja, da har jag upplevt ett skotskt nyar med den stora gatufesten Hogmany och det var svinkul! Sjukt mycket folk och rorelse over hela centrala Edinburgh! Kvallen spenderades framforallt med Linda, Sara, Jake, Zack, Kerry och Jo. Det var valdigt mysigt och det basta under hela kvallen var nar vi vantade pa att fa ga in till 'th Wash' och jag, Linda, Jo och Kerry stallde oss med armarna runt varandras axlar, med luvorna pa och huvuderna tatt ihop och borjade beratta en varsin mening i en pahittad spokhistoria. Mys! Fyrverkerier bakom slottet hann vi tilla pa ocksa.

Nyarsagen blev det arr jobba pa, och jag var allt annat an sugen pa att ga upp pa morgonen. (Jag vet att jag later som pappa nar jag skriver detta, men njut av lovet ni som har!) Dagen flot pa battre an forvantat och pa kvallen gick jag, Julian och Keith till en pub med livemusik och spalade ett 'allmansbildnings-spel'. Meningen var att Zack och Dan skulle dyka upp, men sa blev inte fallet.

Alla andra dagar fram tills nu har sett ut sahar; vakna, smyga ut ur rummet, jobba, komma hem och laga mat, ata mat, se pa film och sova. Men idag har jag fatt flytta tillbaka till mitt alskade rum nr 8 och jag ar sa fruktansvart lycklig! Jag fick min sang och bor nu bara med Julian och Jake i rummet.
En sak till som jag har kommit pa ar att det ar valdigt skont att slippa dela rum med tjejer. De har sa manga saker och tar sa mycket plats och uppmarksamhet. Tacka vet jag killar. Dock raknas Julian som mer tjej an jag eftersom han har minst dubbelt sa manga saker som jag och tar mer an dubbelt sa stor plats, tur for honom att han ar sa pass trevlig och har hogtalare pa sin telefon.

Ikvall ska jag forst folja med Dan och shoppa efter han har slutat jobbet vid nio (jag alskar att det ar oppet i stort sett dygnet runt har), och sedan ska jag, Linda och Buster (som for ovrigt har kommit tillbaka nu, dock utan Marabou) fojla med alla kanadensare fran hostelet samt Kerry och titta pa hockey, Sverige vs Kanada, pa 'the Globe' ikvall. Vinner Sverige kommer vi bli nerslagna eftersom kandaensarna ar manga fler an oss, samt tar detta sa mycket mer seriost an vi.. Onska oss lycka till!?

Hur som helst, gott nytt ar (battre sent an aldig som Eve sager!)

                      
Julian, my roommate         I brist pa annat             Fackeltag upp till                          Dan                       Jo, Zack o jag pa nyar
                                                                                       Calton hill, ett par dagar sen

        
Nyarsfyrverkerier med      KERRY!!
slottet till vanster.
Det var otroligt vackert.

RSS 2.0