Måndag - IGEN!

På sista tiden har jag alltid lyckats vakna upp på måndagar, så känns det i alla fall. Veckorna går så fort för att inte tala om helgerna. Så nu sitter jag här igen, dricker en kopp kaffe på måndag morgon framför Nyhetsmorgon och tänker att det är en hel skolvecka kvar tills nästa helg.
Förra helgen sa jag hejdå till Malin som drog till Bad Gastein för en veckas skidåkning & afterski. Jag & Alex hämtade upp Jenny och hennes väska på Knutpunkten, nyligen hemkommen från Australien. Tittade på "Puss in boots" (mästerkatten) samt Paranomal Activity 3. Hade en klockren utgång med grabbsen från Vallgatan (det andra studenthemmet) på lördagen. Och vips när jag vaknade var det åter igen måndag.
Veckan har varit ganska lugn med skola, jobb och mys. I lördags ringde väckarklockan 06.00 och jag åkte iväg till storstaden Staffanstorp för en heldagars simtävling "Dronksimmet" med mina tio-åringar. Och vilka resultat! Vi kom tvåa i poängstriden, vann otroligt många "dronkar" (ett gossedjur som typ är en korsning mellan elefant och flodhäst) och hade en underbar dag!
Kom hem runt 6-tiden, vilade en timme och gick iväg för lite chill på Vallgatan med Alex, Emil, Albin, Ola och Jesse (Emils kompis). Kvällen slutade runt 4 tiden, många suddiga minnen rikare! Vips när jag vaknade idag var det måndag igen.

Äpple-öl

Igår var planen att smaka den omtalade äpple-ölen på Telegrafen. Malin, Andreas & Albin drack den innan jul och ölen fick extremt högt betyg. Vad passar bättre än att samla ihop hela gänget och göra en favorit i repris? Och vilken dag är bäst om inte Malins sista kväll innan hon åker till Bad Gastein för en dryg veckan skidåkande och festande med Stampus?
Alex & jag tog en prommenad till Vallgatan för att möta upp resten av gänget (Malin, Desiré, Albin, Emil, William, Andreas, Ola och Richard) för lite mys innan vi gick till Telegrafen och drack en äpple-öl. Jag måste säga att den var riktigt god, trots mina sky-höga förväntningar!!
Efter lite pilkastande och skitsnack gick vi alla till Hvillan och shakade loss fram till stängning med ännu mer underbart folk. Och efter knappt 4 timmars sömn var det en två timmars föreläsning i Installationsteknik och ventilation. Därefter grupparbete, nu tvättande, snart matlagning och efter det film hos bästa grannen Alex.
Malin & Desiré med SNÖ i bakgrunden
Mys i soffan, Andreas, jag, Malin & Desiré
Gruppbild påväg till Telegrafen, Malin, Andreas, Desiré, Albin, Richard & jag
Desiré & jag på Telegrafen
Gruppbild nr 2 utanför Telegrafen, Desiré, Malin, Emil, jag & William

Tema: Torra skämt

Startade ännu en ny kurs idag, Installationsteknik. Helt underbar föreläsare, han drar små "dålda" skämt hela tiden! Mitt under föreläsningen säger han "... ljus ska jag inte belysa och ljud ska jag tala tyst om. Paus. Och nu var det skämtet över". Haha, torr humor tycker ni? Klockrent säger jag! Nu slipper man sitta och halvsova på föreläsningarna :)
Slutade vid lunch, stack hem och fixade lite mat, mötte sen upp grabbarna (Albin, Alex, William & Emil) och vi tog en sväng till stan. Där sprang vi in i Malin, köpte julklapp till Jenny (som kommer hem på söndag) och tog en semel-fika (killarna gjorde, jag var proppmätt från lunchen). Nu ska jag iväg till jobbet!

I'm king of the world!

Tänkte ta en stund och nämna hur jäkla bra jag är. Jag har pluggat Byggingenjör i 3 terminer, haft 13 tentor och har inte behövt göra en enda omtenta. Fan vad grymt!!
Idag efter första skoldagen har jag, Malin och Andreas suttit hos mig och myst, ätit både rabarberpaj och chokladmousse samt pratat om allt mellan himmel och jord. Riktigt kvalitetsmys med andra ord!!

Back on track!

Är ensam tillbaks i Helsingborg och då får man passa på att sysselsätta sig tills resten av vännerna anländer. Började dagen med det första ordentliga träningspasset på 2 månader. När man inte har tränat på länge brukar det vanligtvis vara kroppen som säger ifrån, men huvudet som pushar vidare. Idag var det helt tvärt om. Kroppen var superpigg och huvet ville bara gå hem. Men trots allt gick det bra och en mycket nöjd Christin med väldigt rött ansikte gick direkt och handlade på Oj.
Till lunch stekte jag lax med rosépeppar och slängde in morötter, palsternacka och blomkål (?!) i ugnen, när det var klart ringlade jag över lite honung. Blev jättegott!
Sen tog jag tag i lägenheten. Putsade fönster, dammade persiennerna och alla lådor i köket, slängde sopor och fixade med lite annat smått och gott. Produktiv dag så att säga.
Imorgon är det grupparbete på G, känner att det har varit skönt med långt lov och att det gärna hade fått fortsatt ett tag till...

RSS 2.0