Myshelg

Söndag = vilodag och precis det levde jag upp till idag. Det enda jag har gjort än så länge är handlat, lagat supergod och fräsch lax-och potatis wook samt suttit i soffan och pratat om allt och inget med Jenni & Hanna (tjejerna jag bor med). Jag ska straxt bege mig iväg på en hurtig prommenad, ska bara vänta tills maten har sjunkit ner i magen ordentligt.

Igår hade vi en riktig mysdag här i lägenheten. Hanna spenderade hela dagen med att springa runt och införskaffa alla saker hon inte hade flyttat ner, medans jag och Jenni tog en runda på stan som avslutades med en fika på 'Ebbas Café'. När vi alla var hemma och hade käkat bestämde vi oss för att trotsa de kolsvarta regnmolnen på himlen och bege oss ut på en prommenad. Efter 1,5h var vi hemma igen och då var det dags för träningspass! Hanna (som har jobbat flera år på gym) skrev ihop ett pass medans jag och Jenni skötte musik.
Trötta och glada satte vi oss i soffan och kollade på Twillight innan vi alla gick och lade oss.

Mitt rum


Köket


Fika med Jenni


Kvällsprommenad i Helsingborg


Ena halvan av vårat enorma vardagsrum


Nya Roomies!

Nu har jag träffat båda tjejerna som jag ska bo med i lägnheten, och jag säger bara; vilka härliga personer!! Detta kommer bli superbra :)

Uppropet som ägde rum i onsdags gick riktigt bra, var inte alls lika nervös som jag trodde att jag skulle vara. Vi fick en rundvandirng av både skolan samt staden Helsingborg, vilken avslutades med grillning vid ett studenthem. Igår bjöds det på en gemensam frukost, viktig information och pubrunda tillsammans med faddergruppen. Eftersom våran faddergrupp har tappat en hel del anhängare (av 25pers är vi runt 5 kvar..?) slogs vi ihop med dem som läser tekniskt basår, vilket resulterades i en stor grupp med 5tjejer och runt 25killar. Pubrundan var hur kul som helst och det bjöds på allt från öl till nollevisan, hejaramsor samt många nya bekantskaper.

Vaknade idag, lite tröttare än vanligt, och pratade med Jenni (roomie) innan jag gick iväg till knutpunkten för att tillsammans med nollorna och faddrarna ta färjan över till Helsingör och Danmark! Det blev en helmysig dag med stadsvandring och lekar innan jag tog färjan tillbaks hem för att hinna fixa alla viktiga saker jag har lyckats skjuta upp. Jag och Jenni tog även en supermysig prommenad runt halva Helsingborg och njöt rejält över solnedgången äver Danmark. Vi båda konstaterade att Helsingborg är en stad som vi kommer trivas i.

SKÅNE!?

Ja just det, som om jag försöker lura mig själv om att jag ska kunna ta nya tag i bloggandet -HAHA! Vilket skämt. Men en uppdatering här o där är ju bättre än ingenting.

Flytten är nu fullbordrad. Mitt nya hem heter Slottshöjden, Helsingborg, Skåne, Sverige! Lägenheten på 135kvm känns väldigt tom när det enda som finns i lägenheten är en säng, min vän bokyllan Billy, ett skrivbord samt fem stolar. Men som sagt de skottska och australiensiska flaggorna är upphängda på väggen, så jag känner mig riktigt hemmastadd för tillfället!

De senaste dagarna har jag spenderat här hos min moster med familj, har hunnit med allt från ogräsrensning, fika, ridning, styrketräning och inte minst malmöfestivalen. Festivalen var ungefär som Augustifesten hemma i stan, dock ett par kvarter större och med supergoda munkar och regn.
Imorgon åker jag tillbaka till Helsinborg, där jag laddar inför uppropet på onsdag, men nu ska jag lägga mig. Sov gott allihopa!

Nya tag

Nu tar jag nya tag i mitt bloggande eftersom det har gått lite trögt på sistonde. Mitt mål är att hålla i gång med bloggen för att dem som vill ska kunna följa mig när jag flyttar till Helsingborg för att studera "högskoleingenjör inom byggteknik och arkitektur". 

Igår blev det en lång arbetsdag, men ack så trevlig! Började med ett pass på Himpa med Sanna mellan 05.30-12.45 och sedan i Cafeterian mellan 15-20 tillsmmans med Carina, Tommy och Malin. Mycket trevligt, men måste dock erkänna att jag somnade tidigt igår efter att ha hjälpt min mor skaffa Facebook!

Nu ska jag dricka kaffe, plugga matte och åter igen cykla iväg till Himpa för ett eftermiddagspass, ganska produktiv dag måste jag erkänna!

RSS 2.0