29. September

Imorrn kommer Susanna till underbara Helsingborg!

Förlåt för bilden, tydligen var vi glada människor redan 2005!

28. September

Har ingen energi över huvud taget. Det är så sjukt mycket i skolan nu. I måndags satt jag med plugg från 8.00-20.00 med undantag för en timme då jag byggde ihop min nya soffa! Inte ens lunchen blev pluggfri... Igår var en lika lång dag.
Nu är i alla fall Case 1 och Villan Villan 11 inlämnat + att labrapporten börjar bli klar så småningom.. Såååå nu är det bara Case 2, tre tentor samt extremt många övningsuppgifter kvar! Wohooooo.....

Ikväll är det en dryg timmes träning med A6T6 följt av ett lite längre pass med A2. Hoppas att jag kommer kunna sova gott inatt, har sovit grymt dåligt på sista tiden...

Här är bild från labben i fredags:


Och här är min fina nya soffa:

23. September

Hade en riktigt härlig dag igår! Företagsekonomi 8-12, statistik-case-plugg uppe hos Jenny (det blev lite väl roligt med alla siffror efter en stund) där Malin satt med och flummade rundor. Efter det gick jag och Malin ner till mig, bakade världens godaste kladdkaka, myste i min säng och tittade på lite kort. Sen skulle hon på möte på Hvillan och jag passade på att ta en kvällsprommenad. På vägen hem såg jag en buss som jag tror höll på att börja brinna, troligtvis var det kylarsystemet. Mötte brandbilen på vägen...

Nu ska jag snart iväg till Lund och labba om Betong! Ska beräkna ånggenomgångsmotstånd, längdutvidgningskoefficient, tryckhållfasthet samt gjuta egen betong :) Ska bli riktigt intressant!


Ungefär såhär roligt har jag det jämt i skolan

21. September

De fem senaste dagarna har jag jobbat drygt 8 timmar, vilket känns helt okej med tanke på att jag studerar fulltid vid sidan om. Eller är det tvärt om - studerar fulltid med ett jobb vid sidan om? Ja ibland kan man undra..

Tror jag börjar få lite ålderspanik med min födelsedag påväg... Det känns lite som om "min ungdom" har skenat iväg och att jag helt plötsligt håller på att bli gamma utan att ha hunnit göra någonting med livet.



För ett år sen flyttade jag till en helt okänd stad där jag inte kände någon för att påbörja en högskoleingenjörsutbildning.



För två år sen tog jag flyget till andra sidan jordklotet.



För tre år sen bokade jag en enkelbiljett till Edinburgh...



...och det var även samma år som jag tog studenten!



Såååååååå, lite har jag ju faktiskt hunnit med!


Dagens höjdpunkt!

Thelma 9 år på träningen, mitt när jag håller på att förklara en teknikövning: "Alltså Christin, har du prickiga strumpor på dig idag? Dom är jättefina!" Haha, det gjorde min dag!

Sprang även på min (och NKKs) gamla tränare Bertil i simhallen. Det var ganska många år sen jag såg honom!

Och förresten kom jag hem med ett par underbara höstskor för ett par dagar sen


Nu blir det dock lite mysplugg med te, doftljus, morotsstavar och dipp. Ska försöka förstå skilnaden mellan ABC-kalkylering samt Självkostnads- och Bidragskalkylering. Yipieee!

19. September

Skulle pluggat i skolan idag med Anneli & Alex på förmiddagen eftersom vi inte börjar förrän 13 idag. Vid halv 10 får jag 2 sms om att både Anneli & Alex behöver sova lite extra. Då tog jag saken i egna händer och pluggade materiallära och fukttransport till halv 12. Har blivit lite lat på sista tiden med pluggandet, men nu blir det ändring!!
Har företagsekonomi 13-17 idag och efter det blir det jobb :)

18. September

Tänkte att jag skulle ta en ordentlig sovmorgon idag, halv 9 låg jag klarvaken och kunde inte sova längre. Typiskt! Veckan har gått ut på att sova, plugga, sova, plugga, jobba lite och sova lite mer. Tror det är vad folk kallar "vardag"?

I torsdags var det myskväll hos Malin med Desiré och en massa godis. Och i fredags var planen att vi skulle plugga, men då tog Emmy med sig Elton (3,5 månader gammal) och då fanns det inget annat att fokusera på förutom det lilla charmtrollet. Större ögon och charmigare kille får man leta efter.

På kvällen var det nolle-gasque (en finsittning då nollningen avslutas och nollorna blir ettor), eftersom jag var alldeles för sen med att anmäla att jag ville hjälpa till med serveringen fick jag istället fixa tacos på Vallgatan med alla som inte fick plats på gasquen, det visade sig att det var jag och grabbarna. Riktigt härlig stämning och mycket skratt!!

Igår började dagen med jobb, först A6T6 och efter det A2. Det är riktigt kul att se simmarna i A6T6 (9-10åringar som precis har börjat tävlingssimma) utvecklas, redan på en månad har alla gjort riktiga framsteg och deras första tävling är om tre veckor. Känns som om jag ser fram emot det lika mycket som dom!
Runt 4-tiden igår satte jag, Jenny & Dave oss på tåget mot Lund. Vi mötte upp Anneli på stationen och vandrade omkring i stan på Kulturnatten, såg bland annat en superhäftig laser-show och en mindre häftig eldshow. Men det bästa av allt var nog gratis hamburgare!!

Idag ska jag försöka plugga ifatt lite i materialläran och kanske handla lite mat?

Alex (min granne) och Emil


Andreas & William


Albin, Bastian (även han korridorsgranne), Malin & Desiré


Dave och Jenny målar på kulturnatten

12. September

Nollehelgen i Lund i korta drag och många fina bilder!

Fredag
 - Bil ner till Lund för att hinna bygga upp regatta-farkosten innan nollorna anlände.


 - Hinderbana i maskinparken.


 - Sittning på Lophtet med INGsektionen och många glada miner!


 - Kvällen avslutades med buss hem till Malin för ett par timmars sömn.

Lördag & Nolleolympiaden
 - Tävling 1: Katapulten (gäller att skjuta vattenballonger på sitt eget Phös)


Vårat Phös redo för vattenballonger



Tävling 2: Lådbildreacet (snabbast runt med egen byggd lådbil vinner)


 - Chill på Lophtet med bland annat Malin & Malin innan kvällens sittning med Data och Elektro


Lördagskvällen avslutades med sittning som sagt och efter det eftersläpp hos Maskin


Söndag, regattadagen
 - Dagen börjar med en parad genom Lund, Janä & Robert


 - Sen kom regnet



Framme vid Sjönsjön och regattaslaget började







Kortfattat: En bra helg!!

8. September

Idag fyller världens bästa lillasyster 18 år! Stort grattis!!


6. September

Har haft en toppenhelg! Blev inte så mycket bilder, men ack så många härliga minen. Alltid kul att se Therese och ännu roligare blev det eftersom det var dags för flyING i lördags. Gick inte sådär jätebra för ING-sektionen (där jag är med) eftersom våran farkost gick sönder efter första hoppet. FlyING är en tävling mellan LTHs sektioner där varje sektion bidrar med egen byggd farkost. Denna ska ta sig ner för en ramp för att slutligen hamna så nära Danmark som möjligt. Närmast Danmark vinner. Finns även pris för snyggast farkost samt snyggast hopp. Hur som helst avslutades kvällen med fest på 'the Tivoli', vilket enligt mig är det roligaste utestället här i Helsingborg. Och kul var det.

Våran drake gör sig redo för första hoppet...


...och avslutar med huvet långt före kroppen i vattnet!

2. September

Väntar på Therese som är påväg till Helsingborg! Solen skiner och det är äntligen helg, men inte vilken helg som helst utan på lördag är det flyING :) Bjuder på lite bilder från nollnINGen so far:


Taggade phaddrar - Robert, Malin och Janä


Söta nollor sjunger nollevisan


Skåneresan - Malin, Lina, Daniela och Rebecca

1. September

Har precis fixat i ordning 5 matlådor inför kommande skoldagar. Snart ska jag tillbaks till skolan för lite byggING med nollorna innan jag käkar och laddar upp inför kvällens föräldrarmöten med mina simmare!

RSS 2.0