Nedräkningen har börjat..

Klockan nio i morse ringer mamma och hon har glömt sin nyckel till skåpet hemma. Därför måste Malin och jag åka in till stan för att lämna nyckeln till henne. På vägen hem stannade vi och handlade en massa mat, bland annat mat tills ikväll när mina kära vänner kommer hit. Det ska bli så mysigt med en hemmakväll, mat och trevligt sällskap.

Just nu sitter jag och kollar på vänner och dricker kaffe. Jag vet inte hur många gånger det går att skratta åt samma saker, men än så länge är det fortfarande väldigt roligt. Straxt ska jag hjälpa Malin med en läxa om islam, och det pinsamma är att jag fick mvg på provet vilket innebär att jag borde kunna allt, men när jag ska hjälpa henne är det helt tomt i huvudet. Pinsamt, pinsamt..

Om nio dagar åker jag från Sverige, och man skulle kunna tro att jag åker till något varmt ställe, men ikke. Till Scotland av alla ställen. Där kommer det verkligen inte vara kallare, blåsigare och mer regn. Men jag har ett par varma skor som jag älskar, och mamma säger alltid att om man är varm om fötterna och huvudet så fryser man inte, så jag borde klara mig. På söndag ska jag provpacka för att se hur mycket saker jag kommer få ha med mig. Ryanair har inte blivit kända för att man får ha med sig tunga väskor precis..

Mörka tider

Klockan är runt halv två och det är mörkt ute, hur går det ihop sig? Snart ska jag iväg och jobba, och det lär vara ännu mörkare när jag har jobbat färdigt. Det är så deprimerande. Usch! Jag funderar på om jag ska sätta mig under en filt med te och glass och kolla på vänner så jag blir på lite bättre humör innan jag ska iväg.

Ciao

Ett abrupt slut

Kollade nyss på ett program som tog upp branden i Göteborg för tio år sedan, och det känns så hemskt att det finns människor som, rent ut sagt, är dumma i huvudet. Att anlägga en brand i en nödutgång? Jag förstår verkligen inte. Det jag vet är att jag känner rädsla inför att komma i närheten av dem. Man vet aldrig hur snabbt livet kan förändras eller ta slut. Från idag ska jag försöka njuta av livet och ta vara på varje stund, eftersom jag inte vet vad som väntar mig.

Nu ska jag krypa ner i sängen och fortsätta drömma mig bort i den spännande trollkarlsvärlden hos Harry Potter och bekämpningen av det onda.

Ciao

It's a small world

Vad är det jag hör ryten om? Att det ska snöa på fredag? Vad händer med världen? - Jo, det håller på att bli vinter.

Ett litet roligt sammanträffande. Min kusin från Malmö och min reskompis Saras pojkvän från Norrköping ska göra lumpen på samma ställe långt norrut i Sverige. De ska även vara fjälljägare båda två. Världen är inte alls liten.


En sväng ner på stan

Nu är jag hemma från stan, sen en stund tillbaka, och med mig hem har jag, håll i dig, ett par vinterskor, dock herrmodel men skitsnygga, tre par trosor samt en ny resväska! Whey! Och det var rea på allt förutom skorna och trosorna. Mitt under shoppingrundan tappade Eve och jag bort mamma! Vi var inne på Åhlens och sa till mamma att vi skulle kolla på gråa halsdukar åt Eve, medans hon stod och beundrade ett par långkalsonger. När vi kom tillbaka (det hade max gått tre minuter) var hon borta, så vi gick runt och letade, men ingen mamma fanns kvar på Åhlens. Då ringde vi för att vara säkra på att inte gå ifrån henne, och gissa var hon befann sig?! På Lindex! Framme vid Lindex pustade vi ut när vi såg en röd jacka med en lysnade gul luva vandra omkring bland underkläderna.

Nu sitter jag och har tänt på en den av Thereses present (!), ljusen, och med en varm dator i knät. Mysigt. Det är verkligen höst/vinterkänsla i mitt rum med mörker, levande ljus och coldplay i högtalarna. Snart ska jag krypa ner i en filt bland en massa kuddar med en kopp te och fortsättningen av sista Harry Potterboken och där blir det ännu mer höstkänsla.


Inspiration

Nu har jag läst en massa olika bloggar för att kunna få lite inspiration till detta inlägg, men det verkar inte gå något vidare. Klockan tio i morse insåg jag att jag hade missat Lindas radiopratande/önskande av låt i P3. Pinsamt! Så nu har jag suttit och letat i P3s arkiv efter Lindas röst och låt och nu tror jag att jag är på rätt väg. Nyss råkade jag komma in på P4s kanal utan att jag märkte det och satt och lyssnade jättelänge efter Linda innan jag insåg att jag hade kommit fel.. Och bara för att jag nyss skrev att jag var på rätt väg insåg jag att jag hade råkat spola förbi Linda.. Så nu ska jag börja om igen!
I eftermiddag kanske mamma och jag ska åka in till stan och leta efter ett par vinterskor som är varma, vattentäta, snygga, smidiga, och med en bra sula som tål att man är ute och går mycket. Tror någon att dom finns där ute i världen?

Och VARFÖR går det inte att ladda upp bilder på bloggen?

Måndag kväll

Egetnligen skulle jag ridit ikväll, men så blir det inte eftersom jag är förkyld, tyvärr. Men på fredag blir det grillning hos mig, mysigt. Straxt kommer Linda & Sara hit en stund och vi ska planera inför Edinburgh eftersom resan börjar närma sig med stormsteg, och det ska bli så otroligt roligt och spännande! Ett äventyr helt enkelt. Även om vi inte får tag på något jobb så kommer det verkligen att bli en semester/misslyckande att minnas. Och herre gud vad vi kommer göra bort oss när vi kommer missuppfatta allt alla säger.

Ciao

Kamakaze

Idag börjar jag äntligen må lite bättre. I alla fall tillräckligt bra för att kunna åka iväg till simskolorna, men det är nog allt. När jag åt frukost imorse upptäckte jag även att jag började få tilbaka lite smak! äntligen! Nyss var jag inne och kollade upp hur mycket pengar det finns på mitt kort, och jag blev positivt överraskad.

Jag har börjat läsa sista Harry Potterboken igen, men jag kommer inte ihåg vad den sjätte handlar om!? Vet någon?

Igår blev jag kamakaze på sudoku! = jag klarade den svåraste nivån (nivå sju) i mammas nya sodukobok :) Att jag var tvungen att hjälpa mamma med två siffror på nivå tre kan även tilläggas.

En uppmuntran i mörkret!

Jag är fortfarande sjuk, men idag blev jag lite uppvaktad av Therese en stund. Jag fick nämligen min födelsedagspresent! Inte vilken som helst utan en av de roligaste presenterna någonsin. För det första var det ett enormt paket, och det var hårt. När jag öppnade det fanns det en massa saker innuti och i alla saker satt det fast en liten lapp med några fina ord skrivna. Bakom varje liten sak fanns det en baktanke och jag älskar allt.

Förresten, missa inte när Linda önskar Switchfoot på P3 på tisdag 09.40!

Bloggdesign

Usch jag är fortfarande sjuk och idag kan jag knappt andas genom näsan.. Så idag roar jag mig med att försöka ändra designen på min blogg, men jag vet inte om det går något vidare.. Hur jag än försöker så blir ingenting perfekt, men nu får det vara såhär en stund (trots att bilden högst upp inte vill vara så bred som jag vill..). Nu ska jag ta och koka en eller två korvar till lunch och sen så småningom ta bilen till simskolorna för att fylla i några återanmälningslappar, men jag ska verkligen inte vara i vattnet eller prata mycket, då kommer rösten försvinna helt!

Imorron skulle jag jobbat, men nu blir det inget mer jobb förrän måndag. Och det är bra, för då hinner jag (förhoppningsvis) bli helt frisk! Men nu, mot köket och korvarna!

OK GO!

Man kan verkligen inte tröttna på detta!


Feber och förkylning

Usch, nu har jag fått en förkylning med feber.. Så jag sitter hemma och lägger Harpan och kollar på Vänner. Ett väldigt roligt liv just nu.. MEN om två veckor och några dagar bär det av mot nya äventyr, även kallade Edinburgh och Scotland, och jag har insett att vårat Hostel ligger väldigt centralt och att Edinburgh är en otroligt vacker och mysig stad.

Nu ska jag hämta in posten och göra en kopp te samt läsa Goppsip Girl..
Och nej, jag längtar inte alls tillbaka till USA och värmen!

Extern hårddisk

Nu har vi köpt en externa hårddisk eller vad det heter.. Så jag rensar och kollar på gamla bilder just nu, och jag hittar otroligt många på vårat älskade kusingäng när vi höll på att larva oss med kameran för en sådär tusen år sedan ungefär..
     

Även bildbevis på att jag har haft långt hår som jag börjar sakna nu..
   

Sportscamp 2007
   

Enorma mängder sommarbilder finns på datorn..
    

Man kan tycka att jag lika gärna kunde laddat upp alla bilder på bilddagboken eftersom jag fortfarande har det, men så smarta behöver vi ju inte vara.. Nu ska jag övergå till att rensa musik och gamla skolarbeten.. Yippie..!

En vanlig tisdag

Imorse var första gången jag vaknade utan halsont eller huvudverk på över en vecka! Och jag kom ihåg drömmen jag hade. Det var något om pappa och jag som flög på en magisk madrass som vi hade räddat från några tjuvar. Och sen hamnade vi i ett gigantikt snobbigt hus med ca 5m upp till taket och där fanns det några som ville fånga oss. Tillslut lyckades vi hitta ett öppet fönster som vi flög ut genom och då hamnade vi mitt i centrala Paris. Jag tror att det slutade något med att Linda och Chuck (från Gossip Girl) dök in i drömmen från någon stans, och så har jag för mig att det hände något mer, men jag kommer inte riktigt ihåg vad...
Vet någon vad drömmen kan betyda?

Snart ska jag köra iväg och handla sallad till mamma och mig, mums! Och senare ska jag jobba istället för Elina som tyvärr är sjuk.. 

Äntligen fungerar datorn!!

Igår fick jag panik. Datorn ville inte starta, utan stängde av sig och satte på sig om och om igen. Eftersom jag precis hade blivit klar och jättenöjd med att översätta mitt CV till engelska blev jag väldigt sur eftersom vi (pappa och jag) trodde att det var hårddisken som kraschade. Men min underbara pappa fick igång datorn under tiden jag åkte och jobbade, så datorn stod på hela natten så att jag skulle kunna åka iväg och köpa ett usb-minne och överföra alla filer till. Och, gissa!? Nu har jag en backup på datorn med allt det viktiga på! Vilken lättnad.

Snart ska jag åka iväg till simskolorna och ta hand om mina kära små barn, och ikväll blir det ridning. Kul!

Födelsedagsmiddag

Igår bjöds det på trevligt sällskap på restaurang Akropolis av Eve, Sara, Sanna & Linda. Jag tyckte att maten var helt okej, dock kom mättheten väldigt plötsligt och jag blev jättemätt. Vad som uppvägde det hela ännu mer var de underbara presenterna jag fick, en leksak för ålder 3+ (vilket faktiskt stämmer), ett presentkort på mc donald's och en popcornskål fylld med massa supergott godis. Dock gjorde jag ett misstag och lät skålen stå framme över natten och morgonen=tom nu.. Men eftersom jag inte planerade inför framtiden får jag skylla mig själv ;)

Någon gång igårkväll råkade jag säga att det var väldigt skönt att åka buss istället för att köra bil, men det tog jag snabbt tillbak när jag märkte vilken chaufför jag hamnade i samma buss som igår påväg hem. Aldrig att man borde tillåta honom körkort. För det första fick han kärringstopp ungefär på varje hållplats och jag kan säga att det gick snabbare att gå än att åka med honom eftersom jag gick av tre hållplatser tidigare och gick hem. Men inte nog med alla kärringstopp. På ett vägbygge i stan leder de om trafiken, men tillåter den om man ska åt andra hållet. Det förstod tydligen inte busschauffären eftersom han körde mot enkelriktat på en sträcka av ungefär tvåhundra meter tills mötte en bil. Då var han tvungen att väja för bilisten, men eftersom det är enkelriktat och smalt så finns det ingen plats för honom, då mejar han ner tre koner som är uppställda och fortsätter att köra på den avstängda vägen.
Man skulle kunna tro att min roliga resa slutar där, men när han kommer fram till rondellen måste han ut på den enkelriktade filen igen så då mejar han ner ytterigare tre koner för att komma ut. Framme vid rondellen ligger han i fel körbana och kan inte ta högervarv, därför kör han ett halvt vänstervarv i rondellen med mötande trafik innan han äntligen kommer ut på rätt sida och bort från alla vägbyggen. Då lyckas han med yterligare ett motorstopp!! Herre gud, vilken "chaufför".

Idag ställde jag väckarklockan för att gå upp och möta Linda på stan. När jag satt och åt frukost samlades hela familjen och skrev en "att göra-lista" eftersom mamma fick för sig att idag var en "göra-allt-som-man-borde-och-annars-inte-hinner-dag". Så det var bara att äta upp snabbt och börja fixa iordning med allt jag tilldelades att göra.
På stan mötte jag Linda och fick en del gjort, köpte nytt smink, ny väska och nya underkläder, samt invigde mitt nya presentkort! Linda skulle köpa en iPod så vi åkte ut till ingelsta med alla vägbyggen och inhandlade tillslut en väldigt fin iPod från MediaMarkt. Så småningom kom jag hem och hjälpte mamma att laga mat och fortsatte pricka av saker från listan. Som belöning gick hela familjen på bio, pappa och jag på Arn och mamma och Malin på Mamma Mia. Väldigt trevligt och mysigt!

Hemska norrköpingsdialekt

Jag sitter och kollar på ett program om unga tonåringar som röker. Självklart kommer flera av dem från Norrköping och alla pratar så hemskt. Och det som är roligt är att de pratar som verkliga tonåringar, korta ord som svar och motsäger sig själva hela tiden. Där har jag varit själv en gång i tiden och det är så otroligt knäppt nu efteråt.

Idag ska jag läsa på om Edinburgh, så jag vet något om den vackra staden. Jag ska laga god mat till mig själv, cykla till badet och simskolorna, och ikväll blir det födelsedagsmiddag (bättre sent än aldrig) med Sara, Sanna & Eve. Mysigt!





SCOTLAND

BILJETTERNA ÄR HÄRMED SPONTANT BOKADE. JAG, LINDA OCH SARA ÅKER TILL EDINBUGH DEN 9/11 OCH KOMMER HEM TIDIGAST TILL JUL!!



dock kommer det blir lite knepigt med den skotska dialekten...

Höstbilder

Igår gick jag och Malin en sväng för att upptäcka våra (mina) fototalanger. Här kommer vackra höst-bilder att njuta av!

 
       
   

RESA!

Någon som har ett förslag på en billig resa, till solen, långt bort för tre personer?

En riktig myskväll

Ikväll ska jag ägna mig åt tillfrisknande. Detta gör jag med vänner, en kopp te, milkyway, en stor skål popcorn och lite baileys. Såklart har jag en mysfilt, pyjamas, tända ljus och en massa kuddar omkring mig. Mysigt mysigt!

Idag på jobbet måste jag säga att det var väldigt roligt. Antar att jag bara var på ett väldigt bra humör hela dagen från det roliga igår! Nej, nu ska jag återgå till vänner. 



Ibland uppskattar man det lilla i vardagen

Igår när jag jobbade i cafeterian själv kom det fram en liten supersöt kille med blont lockigt hår och blåa ögon. Han var överlycklig eftersom han hade fått en tjuga av sin mamma för att kunna handla en glass. Han ville så gärna ha en fotbollsglass, men den var slut så han nöjde sig med en sandwich pepparkaka. När han hade ätit upp kom hans mamma, och när de skulle gå stod jag och torkade av borden, då sprang han fram till mig och gav mig en kram och sa tack för glassen (som om jag skulle betalat den åt honom!!). Han var i alla fall hur söt som helst, det är ett sånt barn man vill ha när man blir stor (eller större, man kan nästan kalla mig för stor redan nu).
Igår kom tydligen Malin Bayards man och handlade en korv av mig. Lotta sa att det var han när han hade gått iväg, så jag hann inte kolla ordentligt på honom. Hur som helst är jag halt värdelös på att känna igen människor.

Idag vaknade jag med världens halsont. Det tycker jag inte om, därför blev det te med honung för att lindra halsen lite til frukost, men det verkar inte hjälpa något vidare. Det är nog mest en psykisk grej tror jag. Vi får se om lite longboard med Linda botar halsen istället!!
Snart bär det av till my father men innan dess ska jag åka och handla eftersom det är jag som får välja maten ikväll! Det blir Mexikansk omelett, mums. Hittade receptet i veckorevyn (har blivit fast för den tidningen). Jag ska även jobba med simskolor i eftermiddag med min favoritsara, den underbara. Och, ja, även vi har varit små en gång i tiden.


Enjoy


I väntan på Sara och Ante tog jag ett kort på alla de fina träden




Idag ska jag besöka 'min andra familj' hos min far. Men innan dess ska jag hinna handla och gå en prommenad i regnet för att utnyttja min älskade vind-och vattentäta jacka. Mellan 16 och 21 ska jag hoppa in och jobba i cafeterian, precis som jag gjorde igår. Dock ska jag stänga och jobba själv från 18, usch för att vara själv. Där i mellan ska jag hinna laga spagetti med köttbullar!

En trött Christin

Hemma från Linköping nu och herre gud vad lång dagen är, det känns som jag snart ska gå och lägga mig. Vi (jag, Sara och Ante) var i alla fall och skrattade åt Linda med dataskärmen på huvudet. Tyvärr fick man inte av någon konstig anledning lägga upp bilderna på internet, så det hoppar vi över..

Efter vi hade hälsat på Linda tog vi en kopp kaffe på ett öde fik och planerade framtiden, och detta kom vi fram till att vi ska göra:
  • Åka till Norge och jobba
  • Tågluffa, alternativt flygluffa
  • Åka på djungelvandring
  • Åka till; Australien, Nya Zeeland, Sydafrika, Vietnamn, Kambodja, Italien mm.
  • Gå hela kinesiska muren
  • Åka transibiriska (hur stavas det?) järvägen
  • Komma på en uppfinning och ta patent på den
  • Se det lutande tornet i Pisa
  • Besöka Colosseum och Rom
  • Och mycket mer!
Har någon ett förslag på hur vi ska få fram pengar till allt detta?

Mot Linköping

Jahopp, nu sitter jag och har precis ätit min andra frukost. Första frukosten åt jag vid fyra, så jag har hunnit bli hungrig igen, därför tänkte jag att det var bäst att äta lite till eftersom det snart bär av mot Linköping. Det blir helt enkelt en heldag i bilen för mig.

Det är nog bäst att jag börjar fixa mig i ordning och åka iväg till Vilbergen och hämta upp Sara & Ante snart, så vi kan skratta gott åt Linda sen!

En lång dag väntar..

Sitter/ligger i sängen med datorn på magen och ett duntäcke över mig och jag måste säga att det är ganska skönt! Både täcket och datorn värmer en massa och det är jättemysigt. Imorgon ska jag upp svintidigt, 03.45 har jag ställt klockan på, jag ska nämligen skjutsa iväg mamma till flygplatsen. Hon ska iväg till Barcelona med en gammal gymnasiekamrat, men är det någon som förtjänar semester så är det hon. Hon är helt otrolig! 
Vid nio ska jag hämta upp Sara och eventuellt Ante för en sväng till grannstaden Linköping där vi ska hälsa på Linda. Hon jobbar nämligen med reklam för ett dataföretag. Därför ska hon springa runt i stan med en dataskärm på huvudet. Detta ville vi verkligen inte missa!
Imorgon blir det även simskolor vid tre :)

Jag har inte kunnat sova ordentligt inatt eftersom jag alltid brukar sova på vänster sida. Med eftersom hela min arm är ett stort blåmärke (okej, jag erkänner att jag överdriver) gör det ont varje gång jag vänder mig om, och jag har vänt mig om väldigt många gånger inatt. Nu ska jag sova och hoppas att jag får sova lite mer denna natt. Sovgott!

Tänk om man vore så pass smart..


"Var dig själv, alla andra är redan upptagna"


Nu bär det straxt iväg till simskolorna, jobbar till halv sju eftersom Malin inte kan jobba idag. Efter simskolorna gäller det att byta om och cykla hem på en halvtimme eftersom Linda & Sara kommer vara hos mig vid sju. 

Jag ser en massa tecken på att jag håller på att bli gammal, ett är att imorse när jag krattade ihop löv tänkte jag att det är skönt att solen lyser och att fåglarna kvittrade. Ett annat är att när jag köper kläder så tänker jag på att de ska hålla länge och att jag ska kunna använda dem till mycket. Usch, usch...

Hjälp tack?

Någon som kan det här med bloggar kanske kan svara på min fråga? Om någon har skrivit en kommentar, kan jag svara på den då? Hur i sånna fall?

Igår på ridningen gick ingenting särskilt bra. Det började med att jag stod sist och att jag fick en häst som jag inte har ridit på minst tre år, nämligen Kasper. När vi hoppade banan så hoppade jag på tredje hindret men det gjorde inte Kasper, han stannade och jag flög av. Så nu sitter jag med en vänsteraxel som är dubbelt så stor som den högra, och imorrn med ett blåmärke. Det var tur att jag hade väst på mig för annars hade nog inte min rygg mått så bra eftersom jag skrapade i hinderstödet ganska ordetnligt. 

Idag ska jag fixa iordning här hemma och senare åka iväg till simskolorna. 

En typisk morgon

Idag har det varit en typisk morgon. Den började med att väckarklockan ringde runt 8/halv 9 och att jag låg och drog mig i sängen ett tag. Frukosten består av en tallrik fil med müsli och russin, en massa mjölk, te och en brödskiva och ett knäckebröd. Supergott! 
Efter frukosten råkade jag fastna framför tvn där det tydligen visas top model mellan nio och tio. Här sitter jag nu och skrattar åt alla tjejer som tror att de är bäst i världen, allternativt vet allt. 

Igårkväll tog jag bilen en sväng till Linda. Där bjöd hon på smoothies, melon, toffifee och jag hade såklart med mig en massa popcorn. Vi kollade först på Aristocats (eftersom vi håller på att allmänbilda mig inom Disneyfilmer), och sedan Gossip Girls. Vi kom fram till att en massa hade hänt i serien och att ingen av oss hängde med eller förstod till en början, men nu har vi förhoppningsvis koll på läget inför nästa söndag. Efter Gossip Girl blev det ännu en disneyfilm, Djungelboken. Det var en trevlig kväll!

Bloggar alltid innan maten?

Malin och jag har precis lagt i de nya fiskarna i det nystädade akvariumet och det blev jättefint. I förmiddags gick pappa och jag en prommenad till båten för att pumpa däcken. Luften hade försvunnit helt av någon mystisk anledning så det blev att pumpa och puma i blåsten och regnet. Det var väldigt tur att jag hade min nya vind-och-vattentäta jacka på mig. Jag frös ingenting, medans pappa med sin gamla skruttiga jack gick och frös massor. Jag älskar mig jacka! 

Nu är jag superhungrig och ska duka till maten, av någon mystisk anledning bloggar jag alltid innnan jag ska äta. Är det någon som har ett bra svar på detta? 

Att fiskar kan vara så jobbiga 'husdjur'

Har precis städat och gjort iordning mitt akvarium (Sanna försök överleva chocken) och det blev superrent och snyggt! Dock gav jag bort alla mina fiskar utom malen igår, så nu kommer han få ett stort akvarium helt för sig själv den lyckosten. Hoppas han inte växer sig lika stor som Idas mal, den är gigantisk. 

Dagen började med att jag följde med Malin och mamma på en gymnasiemässa, och det var inte kul. Det började med att vi klev in innanför dörrarna. Där stod det en tjej och delade ut påsar som man fick för att lägga i papper. Denna gav hon bara till de som skulle börja gymnasiet, så hon frågade om Malin ville ha en, och det ville hon självklart. Sedan kom det värsta, hon frågade om jag också ville ha en! Menar hon att jag ser ut som en som går i nian? När jag hade smält denna hemska upplevelse gick i vidare och så småningom gick jag förbi en monter med någon danslinje. Då kom det fram en kille och frågade om jag var intresserad av att börja danslinjen!!! Herregud vad liten jag kände mig då. Jag svarade med ett snäsigt svar att jag inte var intresserad av att börja där eftersom jag redan har gått gymnasiet! Då blev han tyst (håll på att skriva att han blev tysk, det hade varit lite roligare) och gick iväg. 

Träffade Therese sedan och jag förstår inte hur vi alltid har så mycket att prata om varje gång vi ses!? Det är aldrig tyst och när vi säger adjö känns det som att man har glömt att berätta minst 1000saker, trots att vi har pratat oavbrutet i flera timmar. När jag hade sagt hejdå till Therese gick jag hem från stan. 

Nu luktar det tacos!

Varför ska jag alltid bli så nervös?

Såhär är det: Mamma har gått och tjatat på mig att ringa till några bemanningsföretag i stan för att se om det finns något jobb ute i världen till mig. Idag tog jag tag i saken och ringde ett. Så fort hon svarade fick jag en blackout i hjärnan och kom inte på något att säga, så det blev ungefär såhär; "Hej mitt namn är Christin, jag undrar om det är dig jag ska prata med om, ehh, ni har några, ehm, företag som behöver hjälp nästa vecka?". Hur konstigt går det att formulera sig egentligen? Och grejen är att jag, nu efteråt, inte kommer på något bättre som jag kunde sagt! Hjälp mig? Hur som helst satt hon i ett lunchmöte så jag skulle återkomma senare, och det är bra för då hinner jag samla lite mod och andras ut ordentligt.

Therese ringde nyss, och vi ska äta frukost/förmiddagsfika imorrn, samt planera inför en crazy helg i storstaden eventuellt med min kära (nu 18-åriga) kusin! 
 
Av någon mystisk anledning hamnar jag alltid till vänster på korten?

Mysteriet är löst

Jag har äntligen löst mysteriet med den bortsprugna strumpan. Idag när jag skulle vika ihop tvätten (nej jag har inte alls blivit en hemmafru) så fanns det en strumpa för mycket/för lite. Och när jag sprang upp för att kolla om den var lik den andra strumpan som var ensam passade de perfekt tillsamans!

Ikväll ska jag skänka bort mina fiskar till Sara, eftersom jag har tröttnat lite på att ta hand om dem. Malin ska få akvariumet och jag kommer aldrig mer behöva känna någon press på att alltid hålla det rent och snyggt. Ikväll ska jag även ta hand om Sara eftersom hennes föräldrar har åkt iväg till Gotland och hon är själv hemma. Men innan allt det händer ikväll ska jag ha simskolor och laga spagetti med köttfärssås (min specialité)!

Jag har kommit fram till att födelsedagar går ut på att äta, äta och äta, vilket jag lyckades ganska bra med igår!

LONGBOARD!

Åh, jag fastnade direkt för denna underbara grej!! Det var en av de roligaste upplevelserna någonsin. Nu måste jag ta reda på om det finns någon (relativt) billig longboard att köpa där ute i världen. Att man kan ha så roligt med en bräda med fyra hjul är något jag aldrig har tänkt på tidigare. Och jag måste få äran att kalla mig naturbegåvning inom området, då jag redan efter första lektionen lärde mig:
  • Att stå på brädan själv.
  • Att stå på brädan när Linda knuffade mig frammåt.
  • Att ta fart från stillastående.
  • Att stanna i låg fart. 
  • Att ta mer fart i farten.
  • Och självklart att styra.
Imponerade?! Det är jag i alla fall! Aja här kommer några bilder att njuta av (eftersom jag har lärt mig hur man lägger in dem på bloggen):

Linda på longboarden

Christin självsäker och stabil


Den goda tårtan (lägg märke till halvmånformen) som bakades straxt innan det var dags för longboard.

Och jag måste medge att detta var den mest misslyckade födelsedagen någonsin, tur att Linda lyckades rädda den mot slutet :)

Panpizza

Kom nyss hem från affären och gissa vad jag har köpt till lunch!? En Billy's PanPizza!! Det var åratal sedan jag sist åt en, och gud vad god den var!

När jag klev innanför dörren hittade jag även en veckorevyn och chokladkaka som jag tänkte äta till efterrätt tillsamans med en av 'varmchokladgrejen' jag fick imorse. Mysigt och mumsigt och onyttigt, men man får faktiskt skämma bort sig på sin egen födelsedag har jag beslutat :)

Om en timme eller två kommer Malin hem och håller mig sällskap. Hon är verkligen världens bästa och mysigaste syster och jag älskar henne massor!



Födelsedag

Idag fyller jag 19, fast dagen kunde haft en bättre start. Jag väcktes (för en gångs skull) av en vacker (läs hemsk) sång av familjen och fick ett paket; en bok som jag aldrig har hört talas om av Liza Marklund. På den fina brickan stod även en fin blombukett och två chokladgrejer som man ska göra varm choklad av. 

Hoppas att resten av dagen blir lite gladare och bättre. Jag måste iväg och köpa grejer till en tårta eftersom jag råkade lova en viss Linda & Sara det igår.. 

Snart dags för möte

Jag har nyss kommit hem från simskolorna och jag håller på att svälta ihjäl precis som vanligt. Maten står och tilllagas på sisen och jag sitter vid TVn med 70's show framför mig, och jag måste säga att 70's show är ett av världens roligaste program efter vänner. Jag sitter och skrattar högt för mig själv!

Snart är det dags för instruktörsmöte och jag planerar att komma tidigt för att få en av de sköna stolarna.. Annars är det förjävligt att sitta på de blåa plaststolarna i någon/några timmar. 

Nu kallar maten på mig :)

På väg mot mörkare tider..

Jag tycker inte om hösten. Det blir mörkt, dåligt väder och man går omkring och är på dåligt humör.

Idag ska jag till Linda, ska vara där om 15min, så det är nog dags att åka iväg snart. Jag fick ett sms av henne igårkväll där det stod: vi får komma till Larvik! Så idag blir det spännande att se vad vi bestämmer. Direkt efter jag har varit hos Linda ska jag till simskolorna och jobba i 1,5timmar sedan hem och äta något för att vid 19 vara på badet igen för ett instruktörsmöte.

Imorrn är det min födelsedag :)

RSS 2.0